Categories
Tips

Få ugenumre i Google Calendar/Kalender

Jeg bruger meget Google Calendar, og synkroniserer både min mobilkalender og arbejdskalender med den, så har jeg én kalender, hvor alt står.

Men en ting mangler Google Calendar: Ugenumre. I dag var der to kolleger, der irriterede sig over det samme, og som ikke ville spise sig af med min løsning: ugenr.dk, som jeg har brugt i et stykke tid og holder meget af på grund af dens simplicity.

Løsningen på ugenumre i Google Calendar er imidlertidig kun en Google-søgning væk. Her fandt jeg dette tip, som tilføjer ugenumre til Google Calender.

I al sin enkelthed er det blot en ekstra kalender, man tilføjer til sin Google Calendar og abonnerer på, ligesom jeg også har en vejr-kalender og en kalender for Remember The Milk, som jeg bruger til min private opgavestyring.

Bemærk, at det nok er en god idé at være logget ind på Google Calendar, når du klikker på "Add week numbers to my calendar!"-knappen.

Derudover er det værd at bemærke, at man kan vælge, om en uge starter søndag eller mandag, og man kan hakke af i en checkbox, hvis man bruger Google Apps.

Men anyways, there you go: Så kan du få ugenumre i Google Calendar.

Categories
Tips

Tip: Få styr på ugenumrene

Hvornår er uge 45? Og i hvilken uge ligger den 25. oktober 2011, og hvad dag på ugen er det?

Når man skal planlægge er spørgsmålene mange. Nogle arbejder med datoer (mig selv inklusiv), mens andre sværger til ugenumre — hvor jeg er knapt så skarp ;-)

Hjemmesiden der kan få os til at tale sammen hedder Ugenr.dk.

Den kan for eksempel fortælle, at uge 45 går fra mandag 5. til søndag 11. november 2007 — eller at den 25. oktober 2011 er en tirsdag og ligger i uge 43.

Så taler vi samme sprog :-)

PS: Man kan selvfølgelig også bruge fx Outlook, men den er næppe så lynhurtig, som Ugenr.dk er.