Categories
Ikke kategoriseret

Nyttigt plugin kan redde strandede WordPress blogs

I weekenden oplevede jeg den ultimative rædsel for en blogger – sitet er nede ( det var faktisk to sites – domæne + subdomæne ).

Jeg fik en fejl 310 der betyder, at siden henviser til sig selv hele tiden – uden at blive færdig med at loade før en ny request ryger afsted. Den kører i et uendeligt loop – og besøgende møder dermed blot en side, der til sidst timer ud.

Ret irriterende – omend ikke ekstremt kritisk, da jeg heldigvis godt kunne tilgå backend på mine hjemmesider og udføre backup (just in case ;-) ).

Som her på Online Minds kører jeg WP på de andre sider – og jeg klagede min nød til mit webhotel med angivelse af cms etc.

Svaret kom i form af en vedhæftet fil – et plugin: Disable canonical redirects – som jeg installerede og Voilà: begge sider kom op og køre igen.

Ideen bag canonical urls kan man i øvrigt læse om hos bl.a. Mark Jaquith . Kort fortalt handler det om at den samme side kan have flere forskellige url'er fx:

•http://www.example.com/blog/?p=17
•http://example.com/blog/?p=17
•http://www.example.com/blog/index.php?p=17
•http://example.com/blog/index.php?p=17

men søgemaskiner ser ikke disse forskellige url'er som udtryk for den samme side . Problem , siger Mark Jaquith, fordi så kommer du til at konkurrere mod dig selv i søgehierakiet på Google, hvis du er rigtigt uheldig.

Derfor kan man fra WordPress 3 og frem bede WP om at gøre een url til den "rigtige " eller kanoniske url ( lige som de kanoniske skrifter i Biblen ;-) ) , som de andre url'er henviser til – for at stige i søgemaskinerne .

Det kan imidlertid give problemer i forhold til serverkald med loops – og derfor er Disable-canoncial-redirects.php løsningen.

Det løser problemet på kort sigt, men hvad det betyder SEO-mæssigt; dét har jeg ikke fået sat mig ind i endnu.

Først skulle jeg have løst problemet og det fik jeg gjort.

Categories
Psst!

Giv din WP-kalender lidt mere indhold

Hvis du syn's, at WordPress' indbyggede kalender er en smule for kedelig til dig og din blog kan du jo prøve at eksperimentere lidt med det plug-in, som hedder 'Event-Calender'.

Jeg har lige installeret det på min egen blog (kenley.dk), da jeg gerne ville have en kalender, der rent faktisk viser, at jeg er i live, men samtidigt ikke indtager hele bloggen. Det syn's jeg foreløbigt, at jeg har fundet i 'Event-Calender'.

Wordpress Plugin\'et Event-Calender
Ved mouse-over får du et hurtigt blik over dagens events

Wordpress plugin\'et Event-Calender
Ved et klik på dato, får du lidt flere data om dagens event

Det er vist egentlig bare en udbygning af det i WP eksisterende, men der er nu mulighed for at skrive lidt mere data ind og dermed give andre læsere mulighed for at se, hvorfor du ikke liiige svarer kommentarer idag.

Desuden KAN man faktisk benytte en lille checkbox, når man opretter hver enkelt post, så bloggen samtidigt udgiver en post, når der oprettes nye events.

Behøver jeg at sige RSS? ;-)

Der kan sikkert laves endnu smartere kalender-apps til WordPress. Men dette er dog så let og brugervenligt, at det næsten ikke er til at bære :-)