Categories
Tips

Nem online-konvertering fra PDF til Kindle-format

For noget tid siden købte jeg en Kindle. Den er jeg stadig glad for, og jeg læser flittigt lange artikler på den, som jeg ellers ville have printet og brugt papir på. Jeg har også forsøgt mig med at overføre PDF-dokumenter til den. Og det fungerer…okay. Men så heller ikke bedre end det. PDF'en bliver nemlig vist præcis, som den er layoutet. Og det er ikke så fedt på en Kindle-skærm. Men det kan gøres ret nemt.

Categories
Tips

Nem download af filer

Du kender det muligvis selv.

En ven sender dig et link til en .mp3- eller .pdf-fil. Når du klikker på linket, bliver filen åbnet automatisk i din browser, som enten begynder at hakke eller helt låser. I de værste tilfælde, må du lukke din browser og prøve igen.

Det har jeg prøvet for mange gange, så derfor satte jeg mig for at forsøge at gøre noget ved det. Og løsningen var egentlig meget enkel og lå lige for.

Derfor har jeg skabt en lillebitte ting, som jeg kalder "Download a file" — man må jo tænke på det internationale publikum og potentiale ;-)

Siden er en basal formular, som du bruger på denne simple måde:

 • Indtast eller indsæt URL'en (inklusiv http://) på den fil, som du eller din ven skal downloade, i tekstfeltet
 • Tryk på "Get download link"-knappen
 • Højreklik på det link, som kommer frem under tekstfeltet og vælg "Gem destination som", eller hvad det hedder i din browser.
 • Gem filen på din computer og åbn den på din måde

Du kan selvfølgelig sende linket til siden med download-linket til din ven. Så når jeg fx vil sende min nye demo (reklame-reklame) til en ven, så sender jeg ham ikke linket til .mp3-filen. I stedet sender jeg dette link.

For at gøre det endnu nemmere at bruge formularen, har jeg også lavet et søgeplugin, som virker til Firefox 2 og Internet Explorer 7 — og nyere versioner af browserne. Søgeplugin'et virker også til browsere, der eksempelvis baserer sig på Firefox, som for eksempel Flock.

Du installerer søgeplugin'et således:

I Firefox:

 • Gå ind på puskas.dk/download
 • Tryk på den nedadpegende pil mellem søgefeltet og logoet for din nuværende søgemaskine i browserens øverste højre hjørne
 • Klik "Add Download a file"
 • Kopiér en URL til klippebordet (CTRL+C), skift til Firefox, tryk CTRL+K, indsæt URL'en (CTRL+V) og tryk enter — så har du download-linket

I Flock:

 • Gå ind på puskas.dk/download
 • Tryk på luppen med et plus (med orange baggrund) til venstre for din adressebar
 • Klik på "Download a file"
 • Du har adgang til søgefeltet på samme måde som i Firefox

I Internet Explorer 7

 • Gå ind på puskas.dk/download
 • Klik på den nedadpegende pil i øverste højre hjørne, til højre for luppen
 • Peg på "Tilføj søgemaskiner" og klik "Download a file"

Nu skulle det gerne være nemmere at undgå browsercrashes og dårlig kontrol over filer, der automatisk åbner i browseren.

Categories
Mobil Tips

Fra mobilfoto til pdf og 3D-magasin

Ronnitino på Innovation Labs Weblog om nye medier bringer et par – for mig at se – svedige tips , hvis du lige skal omdanne skriblerier på papir (I ved, det der gammeldags papyruslignende medie) til et foto (taget med mobilen og videre til en pdf, som kan komme til at fremstå som en 3D-pjece af de lækre.

 • Først tager du et foto af dine skriblerier med mobilen – sender til tjenesten qipit.com – der returnerer en pdf-fil til din mobil.
 • Dernæst vil du spiffe det lidt op – og uploader din pdf til tjenesten Pagegangster.com

Sidstnævnte tjeneste omdanner din pdf til et glitret virtuelt magasin med 3D-effekt.

Læs forklaringen hos Ronnitino – det er sgudda for lækkert :-D

Categories
Nyheder

Ny sektion: PDF-guides

Vi udvider nu vores vidensdelingsprojekt her på Online Minds til også at inkludere PDF-guides.

Indtil videre det kun Kims tre guides fra Mediehack, der er på siden, men flere er på vej.

Der kommer også ikke-PDF guides, som du kan finde i vores Guides-kategori.

Har du idéer til nye guides, hvad enten det bliver PDF eller ej? Så læg en (eller flere) kommentar(er) her :-)

Categories
Tips

Få styr på PDF-filerne (i Firefox-browsere)

De fleste kender det. Man sidder måske og laver noget research og undervejs åbner man en del PDF-dokumenter i sin browser. Pludselig får browseren nok og låser sig fast. Arbejdet er spildt — medmindre sessionen kan genskabes — og nu skal man atter ud at finde de rette dokumenter. Udover den irritation det selvfølgelig er at blive afbrudt og at være nødt til at genstarte browseren og i værste tilfælde computeren.

Men løsningen ligger faktisk ude på nettet og venter bare på at blive brugt. Det kræver at du bruger Mozillas Firefox-browser, eller en browser, der bygger på Firefox — det kan fx være Flock eller de nye versioner af Netscape.

Surf nu ind på siden for "PDF Download"-udvidelsens sideMozillas side med udvidelser.

Installér udvidelsen og lad din browser genstarte.

Nu er det blot at gå i gang med at surfe, og når du klikker på et link til et PDF-dokument, vil denne dialogboks poppe frem (klik på billedet for en større version):

PDF Download dialogboks


Den giver dig følgende valgmuligheder:

 • Download it: Henter PDF-dokumentet ned til din computer, hvorefter du kan åbne det
 • Open PDF: Åbner PDF-dokumentet i dit PDF-visningsprogram, typisk Adobe/Acrobat Reader — fuldstændig som hvis du åbnede PDF-dokumentet som en vedhæftet fil i en e-mail eller fra din harddisk
 • View as HTML: Omkoder PDF-filen til HTML, der kan vises direkte i browseren — dette kender du muligvis fra Google-søgninger
 • Bypass PDF Download: Går uden om PDF Download og åbner PDF-dokumentet i browseren, som før du installerede PDF Download
 • Cancel: Lukker dialogboksen uden at gøre noget med PDF-dokumentet

Nu er det slut med, at browseren går kold, fordi den har fået for mange PDF-dokumenter at tygge på :D