Categories
Nyheder

Følg netmediers trafik i realtid

I dag har Foreningen for Dansk Interaktive Medier FDIM lanceret en længe ventet ny tjeneste FDIM RealTime , hvor det er muligt at følge de største netmediers trafik lige nu og her.

Det sker ud fra en estimeret beregning af brugertal, sidevisninger og besøg som foreningen skriver i sin pressemeddelelse:

Real-time tallene er baseret på en estimeret udregning i modsætning til de brugertal, man kan se på FDIMs Topliste. Derfor giver Real-time et godt overblik over den aktuelle trafik, men ikke en-til-en sammenligneligt tal med de officielle brugertal. Det skyldes, at det ikke er muligt at udregne præcise brugertal løbende.

Alle netbrugere i Danmark kan se tallene for de danske Top 10 sites, mens medlemmer af FDIM kan se alle sites tilmeldt FDIM og selv sammensætte egne lister – ud fra hvem man gerne vil måle sig op mod

Categories
Nyheder

New York Times åbner for kommentarer på artikler

JD Lasica skriver på sin Social Media-blog, at New York Times vil begynde at åbne for kommentarer på artikler:

The paper is creating a comment desk, starting with the hiring of four part-time staffers, to screen all reader submissions before posting them, an investment unheard of in today’s depressed newspaper business environment. The Times has always allowed reader comments on the many blogs it publishes, with those responses screened by the newsroom staff. That experience suggests what the paper is letting itself in for.

Jeg ser en god og en dårlig ting i det her. For mens det er godt, at NY Times har hyret fire deltidsansatte til at moderere kommentarene (for at undgå racistiske og andre dumme kommentarer — vi har også måttet træffe foranstaltninger), så undrer det mig, at "reader submissions" skal kontrolleres, INDEN de bliver publiceret.

For eksempel arbejder BBC med to former for moderation.

Udover at det belaster de stakkels moderatorer, så giver det også en skæv og mindre dynamisk debat, som er afhængig af, at der sidder personer klar til at godkende kommentarer — hele tiden. Ellers fungerer det ikke.

Men uanset hvad, så bliver det selvfølgelig spændende at følge :-)