Categories
Tips

Se tweets om den side du er på – Topsy-bookmarklet til din browser

Jeg har tidligere skrevet om Twitter-søgemaskinen Topsy, som gør det muligt at se tweets om en speciel hjemmeside.

Nu har jeg så konstrueret en såkaldt "bookmarklet", som du kan placere i din browsers værktøjslinje. Så vil du blive taget til Topsy, som vil vise dig tweets om den side, du er på. Det er meget lige til, ik? :-)

Træk dette link til din browsers værktøjslinje: Topsy it!

Categories
Tips

Topsy: Se hvem der tweeter om din blog

topsy-logoVed lidt af et tilfælde faldt jeg over søgemaskinen Topsy, der søger i tweets på Twitter.

"Hvad skal jeg med endnu en Twitter-søgning? Jeg har jo allerede Twitter Search," siger du måske. Jo, med Topsy kan du nemlig søge på, hvem der Twitter om din blog eller hjemmeside – selvfølgelig kun hvis de linker til dig.

Topsy har nemlig søgeparametren 'site', som det også kendes fra Google, det vil sige, at man kan begrænse sin søgning til et site. Vil jeg for eksempel se, hvem der har tweetet om min blog på medieblogger.dk, så søger jeg på "site:medieblogger.dk".

Her får jeg en liste over de mest tweetede indlæg, samt hvor mange gange, de er tweetet. Det smarte er, at Topsy samtidig 'dekoder' de URL-forkortere, der måtte være brugt, som for eksempel TinyURL og bit.ly. Fikst.

Topsy har desværre ingen RSS-funktionalitet, så man kan overvåge (selvom det er oplagt!), men til gengæld er der et API på vej, det skriver folkene bag i hvert fald på Twitter, så måske der kommer noget til os der.

Indtil da må vi altså nøjes med den basale søgefunktionalitet.

Categories
Guides Tips

FriendFeeds lister kan hjælpe dig med overblik over din Twitter-strøm

Du kender det måske. Du vil gerne følge en masse interessante mennesker på Twitter, men hvad enten du følger med på twitter.com eller bruger en applikation til din telefon og/eller computer, er det meget svært at følge med og danne sig overblikket.

Her kan en anden tjeneste hjælpe dig: FriendFeed.

FriendFeed er det, jeg vil kalde en "se mig"-tjeneste. Her kan du tilføje dine forskellige kanaler (såsom blogs, Twitter, Flickr, Facebook, Delicious etc) og præsentere dem for dem, der vil følge dig, i én strøm.

Det betyder, at du også kan følge andres gøren og laden på det allestedsnærværende internet via FriendFeed. Og her har FriendFeed en smart feature, som du kan bruge, når det er dig, der skal følge andre: Lister.

Der er dog et lille krav: Nemlig at dem, du vil følge skal være på FriendFeed. Du kan altså ikke følge en persons tweets (opdateringer via Twitter), hvis vedkommende ikke er på FriendFeed. Mange af dem, jeg følger på Twitter, er dog også på FriendFeed, så for mig har det ikke været et problem.

Hvis du er ny på FriendFeed (eller ikke følger særlig mange) skal du starte med at gennemsøge FriendFeed for de mennesker, du følger på Twitter. Dette gør du på FriendFeeds' Friends Search-side ved at klikke på Twitter-logoet.

(Tak: Jeg så denne feature via The Blog Herald.)

Når dette så er gjort færdigt, skal du have oprettet en liste over de personer, som du virkelig gerne vil følge. Klik dig ind på "Friends"-siden og klik "New friend list" oppe til højre.

Navngiv listen og klik "Create". Jeg har valgt at kalde min for "Double Plus Good" — en lille reference :-)

FriendFeed fortæller dig nu, at listen er tom. Well, dåååh! Nu skal du så gå i gang med at plukke løs af de folk, du gerne vil have på din eksklusive FriendFeed-liste. Klik på "choose the friends"-linket og vælg de folk, der skal være på listen ved blot at klikke på dem, så de får blå baggrund. Oppe til højre kan du hele tiden se, hvor mange du har valgt.

Når du har gjort det, klikker du "Save changes" i bunden. Voila – du kigger nu på strømmen fra din nyoprettede liste.

Bemærk dog, at du her også ser indhold fra de andre sites, som dem på listen, har tilføjet. Altså hvis de har tilføjet fx Flickr og/eller Delicious, vil du også se det.

Ignorér alt det spændende indhold og scroll helt ned til bunden af siden (her trykker dovne mennesker CTRL+END).

I bunden står der "Other ways to read this feed". Tryk på det hvid-orange RSS-ikon. Nu har du et feed for din liste. Snup URL'en til dette feed fra din browsers adressefelt.

Åbn nu din favorit feedreader/-læser, i min verden er det Google Reader. Opret et nyt abonnement (eller hvad det nu hedder hos dig) og kopiér URL'en fra FriendFeed-feed'et ind.

Nu kan du følge din VIP-liste i Google Reader (eller hvad du nu bruger), så du automatisk kun ser de folk, som du gerne vil. Du kan sagtens lave flere lister, fx en til kolleger, en til co-nørder og så videre og så videre. Det styrer du selv.

Du kan også altid ændre i en liste. Det gør du ved at gå ind på FriendFeed, klikke på listen ude til højre og klikke "Add/remove friends" i toppen. Her kan du tilføje og fjerne personer til/fra listen.

Categories
Psst!

Interesseret i Jaiku? Få invitationen her :-)

Google har købt mikroblogging-tjenesten Jaiku, og det betyder — blandt andet — at der er lukket for nye brugeroprettelser.

Hvis opkøbet, eller bare den generelle snak om Jaiku, har vakt din interesse så har jeg 8 6 invitationer, som jeg ikke lige har nogen at kaste i hovedet på ;-)

Så hvis Jaiku har din interesse, så læg en kommentar herunder, så sender jeg en invitation til den mailadresse, du opgiver, når du lægger kommentaren.

Og hvis der ingen kommentarer kommer? Ja, så har Jaiku vel vundet udbredelse, inden Google-købet :-)