Categories
Software Tips

Hænger Firefox i Vista? Zone Alarm kan være skurken

Jeg har i mange år brugt Zone Alarm som software firewall til at beskytte min computer og at kontrollere hvilke programmer, der har adgang til internettet hvornår. Men det gør jeg ikke længere.

Årsagen er, at min Firefox-brower begyndte at hænge. Selvom jeg lukkede browseren, kunne jeg ikke starte den igen, da den sagde til mig, at Firefox allerede kørte. Jeg åbnede min procesoversigt/jobliste i Windows Vista og så, at Firefox kørte, men jeg kunne ikke afslutte processen. Jeg bemærkede, at fejlen som regel opstod umiddelbart efter, at Firefox af en eller anden grund ikke gad indlæse websites.

Well, jeg googlede løs og landede på en side på MozillaZine, kaldet (meget passende) "Firefox hangs".

Her står følgende ud for ZoneAlarm:

If you use ZoneAlarm on Windows Vista, Firefox may stop loading web pages and may also not exit properly. You may not be able to end the firefox.exe process and will need to restart the computer before you can reopen Firefox. If these suggestions don't work, uninstall ZoneAlarm and use another firewall (or use the Windows Firewall).
[…]
ZoneAlarm on Windows Vista Firefox may stop loading pages or hang on Windows Vista when ZoneAlarm is installed. Uninstall ZoneAlarm and use the Windows Firewall, or install another firewall such as the free Comodo Firewall.

Jeg prøvede at nulstille ZoneAlarms indstillinger (som forklaret her), men intet virkede. Jeg gættede på, at det var dette issue, der drillede min Firefox, så jeg besluttede at afinstallere Zone Alarm og finde mig en ny software firewall. Jeg endte med Online Armor (som jeg er rigtig glad for, men det er en anden historie), og min Firefox virker nu upåklageligt, og jeg oplever generelt en hastighedsforbedring (som jeg også skrev på Twitter), så jeg får udnyttet det potentiale, der ligger i min "op til 20 mbit"-forbindelse hos CyberCity.

Så hvis du har et lignende problem, så kan Zone Alarm være den skyldige. Jeg ville ønske, der var en anden måde at gøre det på, men nu måtte den altså lade livet. Tippet er hermed givet videre :-)

Categories
Software Tips

Sådan: Få nemt og hurtigt screenshots ind i Windows Live Messenger

Det er tit, at jeg enten sidder og får hjælp eller yder hjælp til noget computerrelateret via Microsofts Windows Live Messenger-program.

Og hvad enten man er den, der hjælper eller den, der får hjælp, så er det fedt at kunne se, hvad der er på den andens skærm. Dette kan selvfølgelig gøres ved hjælp af Fjernskrivebord, men hvis det skal være hurtigt og nemt, så er der intet der slår et godt gammeldags screenshot.

Jeg har tidligere gjort det på den måde, at jeg har taget screenshot'et (oftest ved hjælp af PrtScn-knappen (Alt + PrtScn for kun at fange det aktive vindue)) og så kopiere det ind i et billedbehandlingsprogram for at gemme det der og overføre det via Messenger.

Her kommer tippet!
Men en af mine venner har netop vist mig en endnu smartere måde at gøre det, så man ikke behøver bruge billedbehandlingsprogram.

Du åbner simpelthen bare det, du gerne vil tage screenshot af. Hvis du vil tage et billede af hele skærmen, så trykker du Ctrl + PrtScn, hvis du kun vil have det aktive vindue trykker du Ctrl + Alt + PrtScn.

Nu skifter du tilbage til Windows Live Messenger, stiller dig i beskedfeltet og trykker Ctrl + V, så åbner den automatisk en filtransfer til din ven, som så kan hente screenshot'et.