Categories
Software Tips

Sådan: Få nemt og hurtigt screenshots ind i Windows Live Messenger

Det er tit, at jeg enten sidder og får hjælp eller yder hjælp til noget computerrelateret via Microsofts Windows Live Messenger-program.

Og hvad enten man er den, der hjælper eller den, der får hjælp, så er det fedt at kunne se, hvad der er på den andens skærm. Dette kan selvfølgelig gøres ved hjælp af Fjernskrivebord, men hvis det skal være hurtigt og nemt, så er der intet der slår et godt gammeldags screenshot.

Jeg har tidligere gjort det på den måde, at jeg har taget screenshot'et (oftest ved hjælp af PrtScn-knappen (Alt + PrtScn for kun at fange det aktive vindue)) og så kopiere det ind i et billedbehandlingsprogram for at gemme det der og overføre det via Messenger.

Her kommer tippet!
Men en af mine venner har netop vist mig en endnu smartere måde at gøre det, så man ikke behøver bruge billedbehandlingsprogram.

Du åbner simpelthen bare det, du gerne vil tage screenshot af. Hvis du vil tage et billede af hele skærmen, så trykker du Ctrl + PrtScn, hvis du kun vil have det aktive vindue trykker du Ctrl + Alt + PrtScn.

Nu skifter du tilbage til Windows Live Messenger, stiller dig i beskedfeltet og trykker Ctrl + V, så åbner den automatisk en filtransfer til din ven, som så kan hente screenshot'et.