Categories
Guides Psst! Tips

Få dine blogindlæg automatisk oversat til engelsk ved hjælp af Google

Det er sjovest at blogge på dansk, men det har det problem, at man ikke rigtig kommer uden for landets grænser. Det kan du lave om på nu.

Jeg var ikke klar over det, men Google har inkluderet dansk i oversættelsestjenesten Google Translate. Det betyder blandt andet, at du kan få oversat sætninger til engelsk automatisk. Men det betyder også noget andet: At du kan få oversat hele hjemmesider. For eksempel din blog.

Så hvorfor ikke gøre dine potentielle engelsksprogede læsere en kæmpe tjeneste og inkludere et link til Google Translate, der automatisk oversætter dit volapyk-dansk til engelsk? Det er ganske enkelt.

Bemærk: Følgende virker kun med WordPress, men kan sagtens "portes" til andre blogsystemer.

Vi laver et almindeligt HTML-link, som peger på Google Translate-oversættelsen af en side. Du kan kopiere et link ind i Google Translate og snuppe URL'en fra den oversatte side.

Nu tager du den URL, og der hvor http-adressen står, skriver du:

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=da&u=<?php echo get_permalink() ; ?>&sa=X&oi=translate&resnum=7&ct=result&prev=/search?hl=en

"get_permalink" er en WordPress-funktion, der trækker URL'en på det enkelte indlæg ud. Altså bliver http-adressen på det enkelte indlæg trukket ud og sat ind i Google Translate URL'en. Piece of cake.

Så skal du blot lave et HTML-link og indsætte det i dit tema/skabelon. Gå ind i Design og Temaredigering. Gå ind i "Enkelt indlæg" og skriv linket lige efter "the_content". Her på onlineminds.dk ser linket således ud:

<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=da&u=<?php echo get_permalink() ; ?>&sa=X&oi=translate&resnum=7&ct=result&prev=/search?hl=en" target="_blank" title="Automatically translated into English">View this post in English (automatic Google translation)</a>

Nogen burde virkelig lave et WordPress-plugin, som gør det ovenstående automatisk og har nogle fede indstillingsmuligheder :-)

PS: Google-oversættelserne kan (endnu!) ikke erstatte en menneskelig oversættelse. Men den kan gøre dig forståelig på engelsk, omend der er nogle lidt spøjse sætningskonstruktioner fra tid til anden.