Categories
Tips

Jeg skulle ændre mine e-mailvaner, men NU forstår jeg Google Inbox!

inbox-logo

E-mails og brugen af dem har mere eller mindre lignet sig selv i lang tid. Undervejs har flere forsøgt at lave om på det.

Categories
Tips

Brug samme Gmail konto til – eksempelvis – flere Twitter-konti

Gmail. Er der noget, den ikke kan? Hvis du ikke kender dette tip i forvejen, er der nu i hvert fald en ting mere, som Gmail kan gøre for dig :-)

En ting ved mikrotjenesten Twitter er, at man kun kan have en konto per e-mail-adresse. Det vil sige, at man enten skal have flere mail-adresser i baghånden eller oprette nye, hvis man vil have mere end en Twitter-konto.

Altså, medmindre man bruger Gmail. Her er nemlig et simpelt tip, hvordan du kan bruge den samme Gmail-adresse til at lave flere e-mail-adresser. Svaret er: +

Ved hjælp af plus-tegnet kan du nemlig lave tilføjelser til din Gmail-konto. Gmail-postserverne genkender dette plus-tegn og sender mailen til den e-mail-adresser, der står før plustegnet. Forvirret? Det behøver du ikke være. Lad os tage et eksempel.

Lad os sige, du har mailadressen skrivtilmig@gmail.com. Hvis du nu allerede har eksempelvis en Twitter-konto og vil have en ny, eller blot skal bruge en ny e-mail-adresse, for eksempel til et nyhedsbrev, kan du skrive følgende:

skrivtilmig+twitter@gmail.com

Dette ser Twitter som en ny mail-adresse, og derfor kan du oprette kontoen. Samtidig lander e-mails i den rigtige indbakke.

Hvis du har yderligere lyst til at sætte dine e-mails lækkert op, kan du bruge filtre i Gmail, således at e-mails sendt til 'skrivtilmig+twitter@gmail.com' får label'et "Twitter" eller lignende.

Categories
Tips

Søg i Gmail direkte fra din browser

I dag ville jeg lave et søgeplugin (til Firefox >=2 og Internet Explorer >=7), som gør det muligt at søge i Gmail ved at bruge søgeboksen i browserens øverste højre hjørne.

Da jeg ville hente koden fra et af mine tidligere søgeplugins, opdagede jeg, at jeg minsandten allerede havde lavet et sådan. Så jeg deler det lige med jer, hvis det skulle have nogens interesse.

Klik her for at installere søgeplugin'et.

Herefter er Gmail tilgængelig blandt de søgemaskiner, som du kan vælge i øverste højre hjørne af din browser.

Søgeplugin'et følger OpenSearch-formatet, som sikrer kompatibilitet på tværs af browsere. De interesserede kan se den XML-fil, som søgeplugin'et består af her.

Vil du selv lave et søgeplugin, har jeg lavet denne guide til OpenSearch-plugins.

Categories
Tips

Få previews fra YouTube, Picasa, Flickr og Yelp i Gmail

En relativ feature i Labs-delen af Gmail er, at man kan få previews af YouTube-videoer, Picasa-billeder, Flickr-billeder og Yelp-lister.

Det betyder, at hvis der fx linkes til et Flickr-billede i en e-mail, som du læser på Gmail, så ser det således ud:

Flickr-preview i Gmail
Klik for at se billedet i fuld størrelse

Dette slår du til i Gmail Labs-indstillinger under Gmail-indstillingerne:

Flickr-preview i Gmail
Klik for at se billedet i fuld størrelse

Bemærk, at din Gmail skal være sat til engelsk (US) som sprog, hvis du vil have adgang til Gmail Labs.

Categories
Tips

Gmails favicon viser antal ulæste e-mails

Der sker en del små opdateringer af Gmail i øjeblikket. Dels i "Gmail Labs"-sektionen, men også nye muligheder for filvedhæftning og et nyt favicon, der viser, hvor mange ulæste meddelelser, man har i sin Gmail indbakke.

Klik på billedet for at se det på Flickr
Klik på billedet for at se det på Twitter

Som screenshot'et her viser, går den dog kun op til 20 og skriver herefter "20+". Nu mangler vi bare, at også den Google Talk, der bor ved siden af Windows-uret, viser, hvor mange ulæste meddelelser, man har.

Categories
Tips

"Mini Calendar" i Gmail (Labs)

Via Gmail Labs (som du finder under Settings/Indstillinger i din Gmail), kan du aktivere en Google Calendar-widget, som lever i venstre side af din Gmail.

Klikker du på "Options" i Google Calendar-widget'en kan du aktivere "mini calendar". Funktionen har muligvis været der hele tiden, men jeg har først opdaget den nu.

Den er ret smart og lækkert lavet og kan give et hurtigt overblik over de aftaler, man har i sin kalender. og minikalenderen gør det for mig meget nemmere at betjene min Google Calendar direkte fra Gmail.

Jeg har lavet et hurtigt screencast (uden lyd), der demonstrerer dette. Bemærk hvordan minikalenderen følger din eventliste, hvis du scroller i den, og hvordan du kan klikke dig ind på forskellige dage i din minikalender, så eventlisten automatisk scroller ned til den dag:

BEMÆRK: Du skal muligvis have din Gmail sat til "English US" som sprog for at få adgang til Gmail Labs.

Categories
Tips

Google indfører temaer på Gmail

Så sidder jeg med min Gmail åben og opdager lige pludselig, at der er ændret i designet. Jeg henter min Gmail igen for at se, om ændringerne stadig er der. Det er de, men Gmail skriver nu, at der er temaer at vælge imellem.

Og ja, som beskrevet på den officielle Gmail-blog er det nu muligt at vælge mellem 30 nye og forskellige temaer til sin Gmail.

Du skal formentlig have sat din Gmail til "English (US)" (det gør du under indstillinger), og så har du adgang til temaerne i "Settings" –> "Themes".

Opdatering: Det er ikke nødvendigt at sætte sin Gmail til engelsk (se Michaels kommentar herunder). Hvis du ikke har temaerne endnu, må du væbne dig med tilmådighed, indtil Google får dem rullet ud.

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan du kan gøre din Gmail stinkende lækker, men det kræver, at du installerer en Firefox-udvidelse lokalt på din computer. Disse temaer ligger online hos Gmail og følger dig derfor rundt omkring.

Til de nysgerrige kan jeg nævnt, at jeg har valgt temaet "Minimalist", men overvejer at afprøve "Night Shade" :-)

Temaerne er endnu ikke udrullet til alle Gmail-brugere, så udvis tålmodighed :-)

Categories
Tips

Send Gmail-email uden tekst uden at blive spurgt

Okay, vi er i petitesse-afdelingen her, men de små ting skal jo også med :-)

Hvis du bruger Googles Gmail og sender en mail uden tekst i besked-feltet, så vil Gmail poppe op med en dialogboks, der spørger, om du virkelig vil det.

Gmail-holdet, der konstant udvikler Gmail, har nu tilføjet en feature, så den dialogboks kan undgås:

Now, however, you can add "EOM" or "(EOM)" at the end of the subject line (short for End Of Message), and Gmail will silently send the message without the unnecessary prompt.

Så hurtigt får Outlook godt nok ikke små, brugbare features :-)

Categories
Tips

Google vil hjælpe dig mod de der piiiiinlige e-mails, du ville ønske, du ikke havde sendt

De fleste af os kender det nok.

Uden at jeg skal udlevere mig selv, så er alkohol og computerbrug en rigtig dårlig idé, der af og til resulterer i, at man får sendt en eller flere e-mails, som man måske ikke liiiiiiige havde sendt, hvis man var ved sine fulde fem den skæbnesvangre weekend-nat.

Men brugere af Googles mailsystem Gmail har nu ikke længere noget at frygte. Netop til situationer som disse lancerer Gmail nu 'Mail Goggles'-funktionen, som du kan læse mere om på Gmail-bloggen.

Udfordringen, som skal forhindre os stakkels dødelige i at gøre noget, vi fortryder går kort fortalt ud på, at brugeren skal løse nogle matematikopgaver, inden mailen bliver sendt. Brugeren kan indstille, hvornår på ugen 'Mail Googles' skal være aktivt.

Den nye feature er en del af Gmail Labs, som er diverse små tweaks til Gmail, som man kan slå til eller fra og i visse tilfælde konfigurere.

Det er endnu uvist, om Google Android vil indeholde en lignende feature til mobiltelefonen ;-)

Categories
Tips

Nye features i Gmail

Holdet bag Googles webmail Gmail har udvidet "Labs"-delen af Gmail (hvor man kan aktivere små/større "tweaks") med nogle nye funktioner. Man er bare nødt til at følge Gmail-bloggen for at vide det.

Af nyttige funktioner kan nævnes en funktion, hvor man markerer det tekst, man vil svare på og trykker genvejstasten 'r' (for reply) og så åbnes der en svar-e-mail, hvor hun den markerede tekst er inkluderet.

Man kan nu også tage de farvede labels et skridt videre, flytte rundt på nogle af elementerne i sidebaren, blive mindet om glemte vedhæftede filer (fungerer formentlig kun, hvis man skriver på engelsk) og andre funktioner.

hop til Gmail-bloggen og læs mere om de nye funktioner.