Categories
Software Tips

Firefox: Klik på links, uden at bruge musen

Alle vil gerne undgå museskader – går jeg ud fra. En nem måde at gøre dette er ved at lade være med at bruge musen. Ja, dååh, tænker du måske.

Men tænk over, hvor meget man bruger musen, når man navigerer frem og tilbage på det store internet. For eksempel bare det at klikke på links. Klik, klik, klik.

Men hvad de færreste måske ved er, at Firefox faktisk har en indbygget genvej, så du (sammen med de andre Firefox genveje) faktisk kan slippe musen helt, når du bruger Firefox-browseren.

Du skal blot trykke på '-tasten. Det er den samme tast, som laver en stjerne (*), når du holder SHIFT nede og trykker på den (på PC, vel at mærke). Den lader dig lave en "søg mens du skriver"-søgning, akkurat som Firefox' normale søgefunktion.

Forskellen her er, at den kun søger i links. Det vil sige: Når du ser et link, du gerne vil klikke på, så trykker du på '-knappen og begynder at skrive teksten/titlen på linket. Når Firefox har fundet det rigtige link, trykker du ENTER og vupti!

Endnu et argument for ikke at lade billeder optræder som vigtige links…

Categories
Software Tips

Sådan: Få nemt og hurtigt screenshots ind i Windows Live Messenger

Det er tit, at jeg enten sidder og får hjælp eller yder hjælp til noget computerrelateret via Microsofts Windows Live Messenger-program.

Og hvad enten man er den, der hjælper eller den, der får hjælp, så er det fedt at kunne se, hvad der er på den andens skærm. Dette kan selvfølgelig gøres ved hjælp af Fjernskrivebord, men hvis det skal være hurtigt og nemt, så er der intet der slår et godt gammeldags screenshot.

Jeg har tidligere gjort det på den måde, at jeg har taget screenshot'et (oftest ved hjælp af PrtScn-knappen (Alt + PrtScn for kun at fange det aktive vindue)) og så kopiere det ind i et billedbehandlingsprogram for at gemme det der og overføre det via Messenger.

Her kommer tippet!
Men en af mine venner har netop vist mig en endnu smartere måde at gøre det, så man ikke behøver bruge billedbehandlingsprogram.

Du åbner simpelthen bare det, du gerne vil tage screenshot af. Hvis du vil tage et billede af hele skærmen, så trykker du Ctrl + PrtScn, hvis du kun vil have det aktive vindue trykker du Ctrl + Alt + PrtScn.

Nu skifter du tilbage til Windows Live Messenger, stiller dig i beskedfeltet og trykker Ctrl + V, så åbner den automatisk en filtransfer til din ven, som så kan hente screenshot'et.

Categories
Tips

Stor guide til genvejstaster

Hvis du vil undgå museskader er genvejstaster meget vigtige at kunne. Cybernet News har indsamlet genvejstaster til en lang række forskellige programmer. Se listen over genvejstaster.

Categories
Software Tips

Lige en hurtig: Genvejstaster til Firefox

En ting jeg rigtig godt kan lide ved Firefox er det faktum, at der er så mange genvejstaster, der gør, at man kan give musen (og armen!) en velfortjent pause, når man surfer.

I stedet for at liste genveje her, har folkene bag faktisk lavet en overskuelig side, der både lister Firefox-genvejene til PC og Mac.

Se listen over genveje til Firefox (link opdateret 25-07-2008)

Bemærk: Mange af genvejene virker også på andre browsere, der baserer sig på Firefox, fx Flock og de nye versioner af Netscape-browseren.

PS: Husk også at tjekke genvejstasterne til Thunderbird (Mozillas mailprogram)