Categories
Tips

Sådan finder du nemt Flickr-billeder, som du må bruge kommercielt

Et af verdens største og bedste (efter min mening) billedsites hedder Flickr. Her kan man uploade sine egne billeder og kigge i de uendeligt mange billeder, som de andre brugere har lagt op og (geo)tagget.

En af de smarte ting ved Flickr er imidlertid rimelig overset i det store billede: Muligheden for at vælge licenser til sine billeder.

Det betyder, at hvis jeg fx har et billede, som jeg gerne vil tillade, at andre bruger, så kan jeg ændre licensen på billedet, for eksempel til en Creative Commons-licens.

Creative Commons er en type licenser, hvor "skaberen" af et værk (i dette tilfælde altså et billede) selv kan skræddersy, hvordan andre må bruge billedet. Her kan man også give tilladelse til, at andre må bruge ens billeder kommercielt — fx hvis der er tale om et netmedie eller en virksomhed.

Derfor er det guld værd at kunne finde disse billeder. Du kan enten lave en søgning på Flickr og så ændre søgekriterierne, så du kun vil søge på Creative Commons-billeder, som du må bruge kommercielt.

Du kan dog også, og det er lidt lettere, hvis jeg selv skal sige det, installere det søgeplugin, jeg har lavet til Firefox- og Internet Explorer-brugere.

Herved kan du søge direkte på Flickr-billeder, som du må bruge kommercielt, fra søgefeltet i din browsers søgefelt i øverste højre hjørne.

Har du kommentarer/ønsker, hører jeg gerne om det.

BEMÆRK:
Det er rigtig, rigtig, rigtig god stil på Flickr, at du krediterer den person, der har taget det billede, som du bruger. Det er samtidig også god stil, hvis du kan linke til billedet på Flickr.
Categories
Nyheder Tips

To millioner gratis fotos til dit site

Et evigt problem for bloggere og mindre netsteder er at finde gode genrefotos, som man kan bruge til illustration af sine indlæg.

Nu læser jeg via Nettredaktor.no om Open Stock Photography , der er en søgetjeneste, som samler gratis fotos fra wikipedia, yahoo og andre tjenester.

Ind til videre er der indekseret to millioner fotos af 30.000 rettighedsindehavere.

Fælles er at fotograferne har licensieret dem til at enhver kan bruge dem gratis på sit websted. Som de skriver på sitet.

All images listed at Open Stock Photography come from Wikimedia Commons and as such "can be used by anyone, for any purpose"

Det er muligt at søge på både tags, stikord om indholdet og farve:

* Search by Term, Tag or Color
* Search Suggestions by Concepts
* Search Translations
* Image Lightboxing
* Implicit Image Tagging

Jeg synes i hvert fald, at det lyder som en rigtig god tjeneste , som med det vuns er røget i min bookmark-liste.