Categories
Tips

Flock People — din nye bedste ven på nettet

Bruger du Facebook? Bruger du Flickr?

Hvis ja, så bør du seriøst overveje Flock-browseren, som nu er kommet i version 1.0.

Jeg har tidligere udtrykt min noget nær uforbeholdne glæde over Flock, og man bliver ikke skuffet med version 1.0.

Jeg har også delt ud af min begejstring for Flock 1.0 på min ByteMe-blog, og jeg vil fremhæve det samme her, som jeg gjorde der: People Sidebar. (Læs mit indlæg på ByteMe for at læse mere om People)

Jo mere jeg bruger Facebook (og jo flere gruppe- og applikations-invitationer jeg får), desto større gavn har jeg af People. Den fortæller mig, når mine venner har opdateret deres profil, og fortæller mig diskret når nogle vil være venner med mig, har skrevet mig en besked, har "poket" mig, har inviteret mig til en gruppe eller inviteret mig til et arrangement.

Flock-folkene har virkelig forstået, hvordan den kage skal skæres — stor thumb up herfra!

Se et billede af min People sidebar i aktion.

Igen skal jeg lige nævne, at Flock bygger på Mozillas Firefox og derfor formentlig også understøtter alle Firefox-udvidelser derude. Jeg har endnu ikke løbet panden mod muren. Men jeg kan selvfølgelig ikke garantere…

Så alt dette bare for at sige: Prøv Flock 1.0, især hvis du hænger ud på sociale tjenester (som fx YouTube, Flickr, Facebook, del.icio.us, Twitter, …) som Flock er plug'et direkte ind i.

Du kan faktisk styre showet fra ét sted: Din browser. Din SOCIALE browser ;-)

Categories
Software Tips

Nem kopiering af links (i Firefox)

Når man blogger i den rå HTML-kode — som jeg blandt andet gør — kan det være irriterende at skulle kopiere link-adressen ud, skrive HTML-koden, kopiere link-adressen ind og herefter måske kopiere link-titlen ind.

Dette kan gøres meget nemmere. Hvordan, spørger du? Med CoLT.

Når du har installeret CoLT i din Firefox-browser (eller i Flock eller Netscape som kører på Firefox) skal du blot højreklikke på et link, vælge "Copy link text and location as" og så klikke på den udgave af koden, du vil have.

I dette tilfælde vælger vi HTML. Nu er koden lagt på klippebordet. Tilbage til din blog, hvor du kan kopiere koden ind (enten ved højreklik > Sæt ind eller CTRL+V) – voilá!

Hvis du gerne vil have links, der åbner i et nyt vindue, er det intet problem:

  • Åbn CoLTs instillinger. Det gør du ved at klikke (i engelsk Firefox): Tools > Add-ons > Vælg CoLT og klik "Options".
  • I det hvide felt markerer du "FuseTalk" og klikker "Edit…" (forudsat, at du ikke skal bruge FuseTalk – hvis du skal bruge FuseTalk-kode, klikker du "Add…")
  • I "Menu Label" skriver du det, genvejen skal hedde, for eksempel "HTML nyt vindue"
  • I "Format" skriver du: <a href="%U" target="_blank">%T</a>
  • Tryk "OK" og "OK" igen i vinduet "CoLT Options".
  • Nu er den nye genvej tilføjet til CoLT-menuen ved højreklik, og du er klar.

Du kan selvfølgelig også raffinere den videre til eksempelvis:
<a href="%U" title="%T" target="_blank">%T</a>, hvis du vil.

Categories
Software

Prøv den sociale browser

Flock logoNu er version 0.9 af webbrowseren Flock ude, og alene det er anledning til lige at fortælle lidt om Flock.

Den tidligere version hed 0.7, og hvis du har prøvet den og var lidt skuffet, så er det nu, du skal slå til, for der er sket en hel del siden 0.7. Tjek blot denne sammenligning af Flock 0.7 og 0.9.

Nogle af de smarteste ting ved Flock er, at du kan skrive direkte til din blog fra browseren og uploade filer til for eksempel Flickr uden at skulle besøge sitet eller åbne et særskilt uploader-program.

En anden fed feature i den nye Flock er minibaren. I den kan man for eksempel se en bestemt brugers Flickr-billeder eller YouTube videoer. Således ser det ud, når man bruger minibaren til at vise en brugers Flickr-billeder:

Flocks minibar

Flock er faktisk så smart at den kan se på billeder eller video-klip, om de ligger på en tjeneste, som minibaren understøtter. Det betyder, at hvis du bevæger musen over et billede, som ligger på Flickr (lige gyldigt hvilken side billedet er indsat i), kommer der et Flock-ikon frem, og så kan du for eksempel vælge at se brugerens Flickr-billeder (Flock finder selv navnet på brugeren) øverst i browser-vinduet. Det lyder måske lidt kryptisk, men det er smart og enkelt.

Flock indeholder også en række features, så du kan blogge eller e-maile blandt andet sider og billeder og et smart "web clipboard", som du kan trække tekst og billeder over i, så du har dem til senere.

Kort sagt: Giv Flock et forsøg og se, om det er noget for dig. Hvis du færdes på mange sociale services/sites som Flickr, YouTube, Blogger etc. bør du installere Flock og se papegøjen :-)

Du kan læse meget mere om Flock på Flock.com.

Opdatering:
Jeg var lige ved at glemme at nævne, at jeg endnu ikke har oplevet den Firefox-udvidelse/-extension, der ikke virker til Flock.