Categories
Tips

Derfor bruger jeg Windows Mail i stedet for Google Inbox

Tilbage i april 2015 skrev jeg, at jeg nu omsider forstod Google Inbox. Jeg gik efter Inbox Zero, udsatte mails til senere, arkiverede dem, når jeg var færdig med dem, og alt var godt. Men alligevel gik den ikke.

Så nu er Windows Mail (på min PC) det sted, hvor jeg fortrinsvis betjener min mail – i stedet for web og iPhone-app. Hvordan kunne det gå så galt?

Categories
Tips

Jeg skulle ændre mine e-mailvaner, men NU forstår jeg Google Inbox!

inbox-logo

E-mails og brugen af dem har mere eller mindre lignet sig selv i lang tid. Undervejs har flere forsøgt at lave om på det.

Categories
Tips

Brug samme Gmail konto til – eksempelvis – flere Twitter-konti

Gmail. Er der noget, den ikke kan? Hvis du ikke kender dette tip i forvejen, er der nu i hvert fald en ting mere, som Gmail kan gøre for dig :-)

En ting ved mikrotjenesten Twitter er, at man kun kan have en konto per e-mail-adresse. Det vil sige, at man enten skal have flere mail-adresser i baghånden eller oprette nye, hvis man vil have mere end en Twitter-konto.

Altså, medmindre man bruger Gmail. Her er nemlig et simpelt tip, hvordan du kan bruge den samme Gmail-adresse til at lave flere e-mail-adresser. Svaret er: +

Ved hjælp af plus-tegnet kan du nemlig lave tilføjelser til din Gmail-konto. Gmail-postserverne genkender dette plus-tegn og sender mailen til den e-mail-adresser, der står før plustegnet. Forvirret? Det behøver du ikke være. Lad os tage et eksempel.

Lad os sige, du har mailadressen skrivtilmig@gmail.com. Hvis du nu allerede har eksempelvis en Twitter-konto og vil have en ny, eller blot skal bruge en ny e-mail-adresse, for eksempel til et nyhedsbrev, kan du skrive følgende:

skrivtilmig+twitter@gmail.com

Dette ser Twitter som en ny mail-adresse, og derfor kan du oprette kontoen. Samtidig lander e-mails i den rigtige indbakke.

Hvis du har yderligere lyst til at sætte dine e-mails lækkert op, kan du bruge filtre i Gmail, således at e-mails sendt til 'skrivtilmig+twitter@gmail.com' får label'et "Twitter" eller lignende.

Categories
Tips

Få previews fra YouTube, Picasa, Flickr og Yelp i Gmail

En relativ feature i Labs-delen af Gmail er, at man kan få previews af YouTube-videoer, Picasa-billeder, Flickr-billeder og Yelp-lister.

Det betyder, at hvis der fx linkes til et Flickr-billede i en e-mail, som du læser på Gmail, så ser det således ud:

Flickr-preview i Gmail
Klik for at se billedet i fuld størrelse

Dette slår du til i Gmail Labs-indstillinger under Gmail-indstillingerne:

Flickr-preview i Gmail
Klik for at se billedet i fuld størrelse

Bemærk, at din Gmail skal være sat til engelsk (US) som sprog, hvis du vil have adgang til Gmail Labs.

Categories
Tips

Gmails favicon viser antal ulæste e-mails

Der sker en del små opdateringer af Gmail i øjeblikket. Dels i "Gmail Labs"-sektionen, men også nye muligheder for filvedhæftning og et nyt favicon, der viser, hvor mange ulæste meddelelser, man har i sin Gmail indbakke.

Klik på billedet for at se det på Flickr
Klik på billedet for at se det på Twitter

Som screenshot'et her viser, går den dog kun op til 20 og skriver herefter "20+". Nu mangler vi bare, at også den Google Talk, der bor ved siden af Windows-uret, viser, hvor mange ulæste meddelelser, man har.

Categories
Tips

Send Gmail-email uden tekst uden at blive spurgt

Okay, vi er i petitesse-afdelingen her, men de små ting skal jo også med :-)

Hvis du bruger Googles Gmail og sender en mail uden tekst i besked-feltet, så vil Gmail poppe op med en dialogboks, der spørger, om du virkelig vil det.

Gmail-holdet, der konstant udvikler Gmail, har nu tilføjet en feature, så den dialogboks kan undgås:

Now, however, you can add "EOM" or "(EOM)" at the end of the subject line (short for End Of Message), and Gmail will silently send the message without the unnecessary prompt.

Så hurtigt får Outlook godt nok ikke små, brugbare features :-)

Categories
Tips

Google vil hjælpe dig mod de der piiiiinlige e-mails, du ville ønske, du ikke havde sendt

De fleste af os kender det nok.

Uden at jeg skal udlevere mig selv, så er alkohol og computerbrug en rigtig dårlig idé, der af og til resulterer i, at man får sendt en eller flere e-mails, som man måske ikke liiiiiiige havde sendt, hvis man var ved sine fulde fem den skæbnesvangre weekend-nat.

Men brugere af Googles mailsystem Gmail har nu ikke længere noget at frygte. Netop til situationer som disse lancerer Gmail nu 'Mail Goggles'-funktionen, som du kan læse mere om på Gmail-bloggen.

Udfordringen, som skal forhindre os stakkels dødelige i at gøre noget, vi fortryder går kort fortalt ud på, at brugeren skal løse nogle matematikopgaver, inden mailen bliver sendt. Brugeren kan indstille, hvornår på ugen 'Mail Googles' skal være aktivt.

Den nye feature er en del af Gmail Labs, som er diverse små tweaks til Gmail, som man kan slå til eller fra og i visse tilfælde konfigurere.

Det er endnu uvist, om Google Android vil indeholde en lignende feature til mobiltelefonen ;-)

Categories
Tips

Nye features i Gmail

Holdet bag Googles webmail Gmail har udvidet "Labs"-delen af Gmail (hvor man kan aktivere små/større "tweaks") med nogle nye funktioner. Man er bare nødt til at følge Gmail-bloggen for at vide det.

Af nyttige funktioner kan nævnes en funktion, hvor man markerer det tekst, man vil svare på og trykker genvejstasten 'r' (for reply) og så åbnes der en svar-e-mail, hvor hun den markerede tekst er inkluderet.

Man kan nu også tage de farvede labels et skridt videre, flytte rundt på nogle af elementerne i sidebaren, blive mindet om glemte vedhæftede filer (fungerer formentlig kun, hvis man skriver på engelsk) og andre funktioner.

hop til Gmail-bloggen og læs mere om de nye funktioner.

Categories
Tips

Tip: Brug altid sikker forbindelse med Gmail

Gmail er en fantatisk mail-service (i hvert fald hvis du spørger mig), men som standard kører Gmail på en standard http-forbindelse. Det betyder kort fortalt blandt andet, at trafikken mellem din computer og Gmail ikke er krypteret og derfor kan blive opsnuset af andre.

Gmails logon-funktion kører sikker forbindelse (https), men det gør selve Gmail ikke. Derfor har man tidligere været nødt til at installere Firefox-udvidelser (for eksempel Better Gmail fra Lifehacker) for at få sikker forbindelse, så andre ikke kan læse med.

Indtil nu.

Google har nemlig implementeret komplet https-understøttelse i Gmaillæs mere på Gmail support.

Du finder indstillingen i Gmail-indstillingerne, nederst på siden (klik for større billede):

HTTPS i Gmail

Som Google også selv skriver, kan det gøre din Gmail lidt langsommere:

Please note that selecting 'Always use https' will prevent you from accessing Gmail via HTTP (Hypertext Transfer Protocol). In addition, it may make Gmail a bit slower. If you trust the security of your network, you can turn this feature off at any time.

Hastighedsnedsættelsen kan jeg dog sagtens leve med :-)

Categories
Tips

13 nye features til Gmail

Via Marks Jaiku-post ser jeg, at Google har lanceret Gmail Labs.

Gmail Labs er 13 nye features til Gmail:

 • Quick Links
 • Superstars
 • Pictures in chat
 • Fixed width font
 • Custom keyboard shortcuts
 • Mouse gestures
 • Signature tweaks
 • Random signature
 • Custom date formats
 • Muzzle
 • Old Snakey
 • Email Addict
 • Hide Unread Counts

Du får adgang til de nye features ved at klikke Settings » Labs (fanebladet yderst til højre), eller du kan gå til https://mail.google.com/mail/#settings/labs, hvis du er logget ind i Gmail.

Bemærk:
Gmail Labs virker ikke, hvis du sætter din Gmail til dansk. Du skal i stedet sætte den til "English (US)" under Indstillinger. Generelt anbefaler jeg, at du sætter din Gmail til amerikansk engelsk, hvis du vil have de seneste features først, da Google altid udruller nye features og tweaks til engelsksprogede konti først.