Categories
Tips

Google indfører temaer på Gmail

Så sidder jeg med min Gmail åben og opdager lige pludselig, at der er ændret i designet. Jeg henter min Gmail igen for at se, om ændringerne stadig er der. Det er de, men Gmail skriver nu, at der er temaer at vælge imellem.

Og ja, som beskrevet på den officielle Gmail-blog er det nu muligt at vælge mellem 30 nye og forskellige temaer til sin Gmail.

Du skal formentlig have sat din Gmail til "English (US)" (det gør du under indstillinger), og så har du adgang til temaerne i "Settings" –> "Themes".

Opdatering: Det er ikke nødvendigt at sætte sin Gmail til engelsk (se Michaels kommentar herunder). Hvis du ikke har temaerne endnu, må du væbne dig med tilmådighed, indtil Google får dem rullet ud.

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan du kan gøre din Gmail stinkende lækker, men det kræver, at du installerer en Firefox-udvidelse lokalt på din computer. Disse temaer ligger online hos Gmail og følger dig derfor rundt omkring.

Til de nysgerrige kan jeg nævnt, at jeg har valgt temaet "Minimalist", men overvejer at afprøve "Night Shade" :-)

Temaerne er endnu ikke udrullet til alle Gmail-brugere, så udvis tålmodighed :-)

Categories
Tips

Sådan gør du din Google Calendar stinkende lækker

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan, du gør din Gmail stinkende lækker. Nu er tiden kommet til Google Calendar.

Hos Ryan på CybernetNews.com ser jeg, at der er kommet et lignende design til Google Calendar, så det matcher din Gmail.

Det kræver, som med Gmail Redesigned, at du har Stylish-udvidelsen installeret i din Firefox-browser. Har du det, kan du tilføje Google Calendar Redesigned-designet, og så får du et udseende, som du kan se nedenfor. Klik på billedet for at se det i en større udgave.

Categories
Guides Mobil Psst! Tips

Sådan gør du din Gmail stinkende lækker

Gmail er e-mail i særklasse. Punktum. Men hvis du, som jeg, godt kan blive lidt træt af standardudseendet, så frygt ej, der er folk, der har det ligesom os — og gør noget ved det!

Du kender måske Firefox-udvidelsen Greasemonkey, der ved hjælp af såkaldte "user scripts" gør det muligt at manipulere med hjemmesider på brugerniveau og flytte rundt på elementer.

En lignende udvidelse hedder Stylish. I stedet for "user scripts" arbejder den med "user styles" — kort fortalt fodrer du den med CSS kode og fortæller den, hvilke(n) hjemmeside(r), den skal manipulere og så gør den det.

Andre kan også lave styles, som du så trækker ind i Stylish. I dette tilfælde skal du hive fat i Gmail Redesigned, som er lavet af Globex Designs, som jeg aldrig har hørt om — jeg kender kun den Globex Corporation, der er med i The Simpsons.

På siden er der en knap, hvor du kan hente Gmail Redesigned-stylen ind i din Firefox, og så kommer din Gmail til at se således ud. Og det styrer. Jo, det tror jeg nok.

Bemærk: For at få det til at spille, er det nødvendigt, at din Gmail er sat til English (US), altså amerikansk engelsk. Hvis du bruger et andet sprog, sidder du fast i det gamle interface.

Derudover vil det smarte tema ikke følge dig rundt, da det ligger kodet i Stylish-udvidelsen i din Firefox.