Categories
Guides Software Tips

IFTTT: Automatisér dine digitale arbejdsgange

De fleste af os kender det jo godt. Vi har nogle digitale arbejdsgange, som vi egentlig gerne ville slippe for , fordi – ja – vi glemmer dem.

Det kan være backup af data på en blog, publisering af link til en supergod blogpost på forskellige sociale netværk eller notifikationer til din smartphone, når du passerer et bestemt tidspunkt  eller har x-antal mails i din inbox – og du burde rydde op.

Men hvad hulen gør man ved det, tænker man – og prøver med kalender-reminders at komme ud over de kedelige opgaver og få dem gjort. Men fortvivl ikke – der er en anden måde:

Der er et værksted, hvor du selv kan bygge – via moduler eller rettere programstumper  – automatiserede arbejdsgange.  Det sted er If This Then That – eller blot IFTTT.

ifttt-overblik

Det er gratis at registrere sig – og dernæst er det bare som med Lego-klodser at gå ind og bygge en automatiseret opgave.

Der er masser af arbejdsgange – kaldet recipes – i IFTTT, som andre har bygget, men det sjove er at bygge dem selv .

Modtag mail når din favoritblog har nyt
Vi er på Online Minds store fortalere for RSS og brugen af feedlæsere som Feedly.com , men det kan være, at du har en blog eller hjemmeside, som du ønsker ekstra opmærksom på – og her er mails i indboksen stadig en fin ting.

Så du trykker på Create Recipe  i dit kontrolpanel, hvor du har oversigt over dine recipes

IF Recipes   IFTTT

Du går så i gang med syv trin frem mod at have skabt en automatiseret arbejdsgang.

Create Recipe   IFTTT

Du trykker på This – og får adgang til en række triggers – d.v.s. udløsere, hvor du kan vælge mellem hundredevis af forskellige triggers

Create Recipe2

 

Jeg scroller ned og finder RSS – og klikker på den

Create Recipe3Jeg kan enten vælge, at triggeren er, når der er et nyt element i et feed – d.v.s. en artikel eller blogpost – eller at der skal ske en aktion, når et bestemt nøgleord / kategori er knyttet til blogposten. Jeg vælger "New feed item matches"

Create Recipe4

Jeg har været inde på vores blog  og finde ønskede nøgleord – her 'visualisation' og klikket på det for at få URL samt sætte URL for vores feeds ind.

Dernæst trykker jeg create Trigger – og får en status på, hvor langt jeg er nået:

Create Recipe 5

Dernæst trykker jeg på That – d.v.s. hvad skal der sket, når der kommer en ny blogpost med nøgleordet 'visualisation' i RSS-feedet fra Onlineminds.dk ?:

Create Recipe6

Jeg vil gerne have en mail, så jeg vælger email-ikonet og trykker på det.

Create Recip7

Jeg klikker på 'Send me an email' for at personalisere indstillingerne om mailen:

Create Recipe9

Jeg kan føje yderligere tekst til i 'Subject' eller 'body' , men her vælger jeg blot at klikke på 'Create action' og får et oversigts billede af, hvad der udløser en handling:

Create Recipe10

Jeg trykker 'Create recipe ' og vupti den er aktiveret – og figurer i listen af mine recipes

IF RecipesFINAL

 

Hvordan ser det så ud, når der kommer sådan en autogeneret mail. Afsenderen er 'IFTTT Action':

RESULTAT

 

Forbind tjenester til IFTTT

For at du kan trække på fx RSS , mail eller Twitter / WordPress / LinkedIn o.s.v. triggers skal du aktivere dem som kanaler – d.v.s. forbinde IFTTT til dem. Det sker under 'Channels' i dit kontrolpanel.

Channels

Her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvad meget du af privacy-hensyn vil give IFTTT adgang til, men der er 168 kanaler. Desuden er der et stort antal færdige recipes, som andre brugere har skabt. Dem finder du under 'Browse'.

Recipesbrowse

 

Det er meget nemt at bruge – og gratis at eksperimentere med: alt fra sms'er til dig, hvis vejrudsigten tyder på regn til synkronisering af din adressebog på smartphone eller computer til et Google Sheets gemt i Google Drive.

Enjoy :-)