Categories
Software Tips

Sådan løser du problemet med opdatering til Adobe Flash 9

For nogle uger siden sad jeg og passede webmaster-postkassen på mit arbejde. Det er den mailbox, som folk skriver til, når der er problemer, eller hvis de har ris og ros.

En del mennesker skrev ind, at de havde problemer med at se vores web-tv – den sagde, at de skulle opdatere deres version af Adobe Flash til den seneste. Problem: Det havde de gjort.

Sammen med en af vores læsere/seere, fik vi det dog til at spille. Jeg fandt opskriften hos Screecast.com:

  1. Luk alle browser-vinduer
  2. Afinstallér/fjern Adobe Flash ved hjælp af Adobe Flash Player Uninstaller
  3. Genstart din computer (det er muligvis ikke nødvendigt, men en god idé!)
  4. Geninstaller Adobe Flash

Den fremgangsmåde løste problemet for alle dem, jeg var i kontakt med. Det lader altså til, at der går noget galt under den automatiske opgradering til Flash 9. Heldigvis er der en udvej, men der skiltes ikke ligefrem med den :-)

Categories
Psst! Tips

Sådan opdaterer du din Flash Player til seneste version

Som du måsked ved, er der kommet en sikkerhedsopdatering til Adobes Flash-player. Men måske ved du ikke, hvordan du skal installere opdateringen. Så følg med her:

Gå først ind på Adobes "Flash Player"-side. I højre side kan du til højre under "Version information" se, hvilken version af Flash Player, du har installeret. Den nye version hedder "9,0,124,0", så hvis der står et tal lavere end det, så skal du altså opdatere.

Klik dig ind på Flash Player Download Center og klik "Agree and install now".

Browser-forskelle
Bemærk: Hvis du sidder på Firefox eller en anden ikke Internet Explorer-browser, vil du blive bedt om at hente en .exe-fil og køre den for at installere Flash Player. Det skal du gøre, men det opdaterer ikke den Flash Player, der kører i Internet Explorer.

Derfor skal du bagefter (hvis du har Internet Explorer installeret, men brugte en anden browser til opdateringen) gå igennem præcis den samme procedure fra Internet Explorer, som så vil opdatere Flash Player ved en installation direkte i browseren.

(Set hos Washington Post-bloggen Security Fix)

Opdatering — bemærk:
Hvis du har problemer med den nye version 9 af Adobe Flash, kan der være hjælp at hente her.