Categories
Tips

Gør din to-faktor-sikkerhed stærkere: Fjern SMS-previews på iPhone

SMS-uddraget på din iPhones låseskærm kan blive brugt imod dig. Se her, hvordan du slår det fra.

Sikkerhed på nettet er vigtigt. Især vores login-oplysninger til de tjenester, vi bruger, når vi er online. Derfor er jeg glad for to-faktor-sikkerhed.

I al sin enkelthed går to-faktor-sikkerhed ud på, at du skal oplyse dit brugernavn + kodeord og… noget andet. Det kan være et link, du får tilsendt på e-mail – eller en kode, du får tilsendt per SMS, som du skal indtaste på hjemmesiden for at logge ind. SMS-løsningen er min klare favorit.

Det giver den sikkerhed, at folk, der vil logge ind på din konto ikke blot skal bryde dit kodeord. De skal også have adgang til din e-mail eller din telefon.

Jeg bruger blandt andet to-faktor-logind hos Google, Twitter og Dropbox.

Men SMS-løsningen har én svaghed, i hvert fald hvis du bruger iPhone. For når du får SMS'en, så er telefonen så flink, at den skriver et uddrag af SMS'en – blandt andet den kode, der skal indtastes for at logge ind. Det betyder, at en skummel person blot skal have din telefon for at kunne se koden, når SMS'en ankommer – du kan lægge et ekstra lag på ved at fjerne det 'preview'; derved skal personen også kunne låse din telefon op.

Sådan slår du eksempler/previews fra

Det er egentlig ret simpelt at gøre. På din iPhone skal du åbne 'Indstillinger', gå herefter til 'Meddelelser' (på min iPhone, der taler engelsk, hedder den 'Notifications'), find 'Beskeder' i listen ('Messages') og tryk på den. I bunden har du nu en knap, hvor du kan vælge at slå 'Vis eksempler' (på engelsk 'Show Previews') fra. Gør det. Bum, så er det gjort.

Når du så får en SMS fra Twitter med den kode, du skal taste ind for at fuldende dit logind, ser det nu således ud:

En SMS på iPhone uden preview
En SMS på iPhone uden preview

…og dit online liv er blevet en anelse mere sikkert.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

Deltag! Skriv en kommentar: