Categories
Tips

Nem online-konvertering fra PDF til Kindle-format

Upload en PDF-fil og download en MOBI-fil til din Kindle. Simple as that.

For noget tid siden købte jeg en Kindle. Den er jeg stadig glad for, og jeg læser flittigt lange artikler på den, som jeg ellers ville have printet og brugt papir på. Jeg har også forsøgt mig med at overføre PDF-dokumenter til den. Og det fungerer…okay. Men så heller ikke bedre end det. PDF'en bliver nemlig vist præcis, som den er layoutet. Og det er ikke så fedt på en Kindle-skærm. Men det kan gøres ret nemt.

Jeg er faldet over en onlinetjeneste med det sigende navn pdf4kindle.com. Her uploader du ganske enkelt din PDF-fil (eller henter den fra Dropbox eller Google Drive – det har jeg dog ikke prøvet). Så tænker tjenesten lidt og giver dig et link, hvor du kan hente en .mobi-fil.

Sæt din Kindle til din computer via USB og overfør .mobi-filen til 'documents'-mappen på din Kindle. Når du afbryder forbindelsen mellem din Kindle og computeren, lægger dokumentet klar til dig. Og i et format, som både 1) er meget lettere at læse på din Kindle og 2) fungerer meget bedre i stedet for en PDF, hvor sideskift kan tage lidt tid.

Der er selvfølgelig det eviggyldige spørgsmål om, hvad der så sker med den PDF-fil, du uploader; bliver den liggende på en server et sted eller hvordan? Jeg tog chancen.

kindle

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

Deltag! Skriv en kommentar: