Categories
Tips

Brug samme Gmail konto til – eksempelvis – flere Twitter-konti

Med Gmail kan du bruge den samme e-mail-adresse til at lave flere e-mail-adresser. Forvirret? Læs med her.

Gmail. Er der noget, den ikke kan? Hvis du ikke kender dette tip i forvejen, er der nu i hvert fald en ting mere, som Gmail kan gøre for dig :-)

En ting ved mikrotjenesten Twitter er, at man kun kan have en konto per e-mail-adresse. Det vil sige, at man enten skal have flere mail-adresser i baghånden eller oprette nye, hvis man vil have mere end en Twitter-konto.

Altså, medmindre man bruger Gmail. Her er nemlig et simpelt tip, hvordan du kan bruge den samme Gmail-adresse til at lave flere e-mail-adresser. Svaret er: +

Ved hjælp af plus-tegnet kan du nemlig lave tilføjelser til din Gmail-konto. Gmail-postserverne genkender dette plus-tegn og sender mailen til den e-mail-adresser, der står før plustegnet. Forvirret? Det behøver du ikke være. Lad os tage et eksempel.

Lad os sige, du har mailadressen skrivtilmig@gmail.com. Hvis du nu allerede har eksempelvis en Twitter-konto og vil have en ny, eller blot skal bruge en ny e-mail-adresse, for eksempel til et nyhedsbrev, kan du skrive følgende:

skrivtilmig+twitter@gmail.com

Dette ser Twitter som en ny mail-adresse, og derfor kan du oprette kontoen. Samtidig lander e-mails i den rigtige indbakke.

Hvis du har yderligere lyst til at sætte dine e-mails lækkert op, kan du bruge filtre i Gmail, således at e-mails sendt til 'skrivtilmig+twitter@gmail.com' får label'et "Twitter" eller lignende.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

5 replies on “Brug samme Gmail konto til – eksempelvis – flere Twitter-konti”

Er det officielt understøttet af Gmail at kunne sætte det "label" på email-adressen? Problemerne kan jo stå i kø når/hvis de vælger at stoppe med at understøtte det på den måde…

Jeg erindrer noget om at når man i gamle dage oprettede en @gmail.com adresse så fik man samtidig en tilsvarende @googlemail.com og vist nok 2 mere, med i købet, der allesammen pegede på samme mailboks. Hvis dette var (og stadig er) sandt, har man jo allerede der et par stykker at trække på.

Deltag! Skriv en kommentar: