Categories
Tips

Sådan finder du nemt Flickr-billeder, som du må bruge kommercielt

Et af verdens største og bedste (efter min mening) billedsites hedder Flickr. Her kan man uploade sine egne billeder og kigge i de uendeligt mange billeder, som de andre brugere har lagt op og (geo)tagget.

En af de smarte ting ved Flickr er imidlertid rimelig overset i det store billede: Muligheden for at vælge licenser til sine billeder.

Det betyder, at hvis jeg fx har et billede, som jeg gerne vil tillade, at andre bruger, så kan jeg ændre licensen på billedet, for eksempel til en Creative Commons-licens.

Creative Commons er en type licenser, hvor "skaberen" af et værk (i dette tilfælde altså et billede) selv kan skræddersy, hvordan andre må bruge billedet. Her kan man også give tilladelse til, at andre må bruge ens billeder kommercielt — fx hvis der er tale om et netmedie eller en virksomhed.

Derfor er det guld værd at kunne finde disse billeder. Du kan enten lave en søgning på Flickr og så ændre søgekriterierne, så du kun vil søge på Creative Commons-billeder, som du må bruge kommercielt.

Du kan dog også, og det er lidt lettere, hvis jeg selv skal sige det, installere det søgeplugin, jeg har lavet til Firefox- og Internet Explorer-brugere.

Herved kan du søge direkte på Flickr-billeder, som du må bruge kommercielt, fra søgefeltet i din browsers søgefelt i øverste højre hjørne.

Har du kommentarer/ønsker, hører jeg gerne om det.

BEMÆRK:
Det er rigtig, rigtig, rigtig god stil på Flickr, at du krediterer den person, der har taget det billede, som du bruger. Det er samtidig også god stil, hvis du kan linke til billedet på Flickr.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

1 reply on “Sådan finder du nemt Flickr-billeder, som du må bruge kommercielt”

Deltag! Skriv en kommentar: