Categories
Tips

Lav din egen WordPress-søgeformular/-boks

I en messenger-snak spurgte Kenneth mig om, hvordan man kunne ændre i WordPress' søgeboks/-formular.

Det mindede mig om, at jeg på et tidspunkt sad med et lignende problem og gerne ville ændre noget af teksten/designet i søgeboksen. For man kan godt trække WordPress' egen søgeboks ind som en widget, men hvis den ikke ser godt ud i det tema, man bruger, skal man ind og redigere i en central .php-fil i sin WordPress-installation, og det kan hurtigt blive en dårlig idé.

I stedet kan man lave sin egen søgeformular i en ganske almindelig tekst-widget i WordPress. Det er ganske simpelt:

Tilføj en tekst-widget i din sidebar i WordPress-administrationen. Træk widget'en derhen, hvor du vil have den placeret, typisk i toppen af sidebaren, når det er en søgeboks.

Giv widget'en titlen "Søg" eller nogende lignende og skriv følgende som tekst til selve widget'en (husk at ændre [blogurl] til http-URL'en for din blog:

<form method="get" action="[blogurl]"><input type="text" name="s" id="s" size="35" /> <input type="submit" value="Søg" /></form>

Nu har du en formular, som blot består af et tekstfelt (som er 35 karakterer langt) og en knap med teksten "Søg". Simpelt. (Bemærk at længden på tekstfeltet nogle gange er forskelligt alt efter hvilken browser, siden besøges med..!)

Det er blot vigtigt, at du ikke ændrer name="s", da det er den, der kalder parametren "s", som er WordPress' faste søgeparameter. Prøv fx at skrive URL'en på din blog efterfulgt af ?s= og så et søgeord, fx ?s=google.

Nu kan du så, hvis du har lyst/brug for det, gå i gang med at tilpasse formularen, så den passer bedre ind i dit blog-tema/-udseende. Hvis du fx har styr på Cascading Style Sheets (CSS) eller kender en, der har, er det bare at gå i gang :-)

Det er denne fremgangsmåde, jeg har brugt de gange, jeg har haft problemet. Har du en bedre/nemmere, så skriv gerne en kommentar til dette indlæg, hvor du forklarer den.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

2 replies on “Lav din egen WordPress-søgeformular/-boks”

Hey, cool
Liiiiige præcis, hvad jeg skal bruge i dette øjeblik *thumbs up*

Jeg har søgt og fundet debatter på diverse WP-fora, hvor emnet har været vendt mere end én gang. Har dog ikke før nu fundet en gangbar løsning på problemet.

Måske du skulle fyre en engelsk-sproget løsning i grams på WP's forum?

/Kenneth

Der findes i hvert fald et par alternative måder at gøre det på, men de er nok mest relevante, hvis man vil ændre det generelt for et tema (eller et plugin).

Der findes en funktion der hedder get_search_form (som dog i parantes bemærket ikke burde hedde "get_", men "echo_"):

http://www.scriptygoddess.com/archives/2009/02/06

Den korte udgave: Lav en searchform.php med den HTML man gerne vil have vist i stedet for den normale søgeformular.

Det smarte: Det virker også for de evt. andre søgebokse i et tema (hvis det er kodet korrekt), ikke kun for widgets.

Deltag! Skriv en kommentar: