Categories
Tips

Sådan får du dine venners Facebook-statusopdateringer som RSS

En af de gode ting ved Facebook er, synes jeg, at det giver en mulighed for at følge med i, hvad ens vender går rundt og laver. Det fungerer ved, at de opdaterer deres status (de såkaldte "status updates"), og så kan man følge med.

Men jo flere venner man får og jo mere aktivitet, der bliver på Facebook (og jo flere der finder ud af at bruge featuren), jo sværere bliver det at følge med. Frygt dog ej, for din bedste ven hedder: RSS.

Jeps, ved hjælp af et RSS-feed, kan du følge dine venners gøren og laden i din feed reader, hos mig er det Google Reader og Opera Mini.

Du finder feed'et ved at klikke på "Friends" og ude i venstremenuen klikker du på "Friends' Status Feed". Så har du URL'en til dit feed (som består af dit Facebook bruger-ID og en unik nøgle), som du kan putte ind i dit feedlæser-program.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

8 replies on “Sådan får du dine venners Facebook-statusopdateringer som RSS”

Jeg logger ofte på Facebook udelukkende for at se mine venners opdateringer. Med dit tip kan jeg nu se dem i min iGoogle, som er sat op til at vise mine feeds i Google Reader.

Så slipper jeg for at blive fanget i tidsfælden Facebook.

Obrigado :-)

Mange hilsner
Brian Bentzen

Oooh, nu har jeg et luksusproblem her *haha* Jeg har allerede venne-tags fra Facebook som feed. Men jeg er såre tæt på 300 venner, så er jeg væk en weekend (eller seneste da jeg tog et par dage til England), så er feedreaderen pludseligt pænt fuld af noter fra Facebook.

Et liiiiillebitte problem kanske. Men dog værd at tage med, hvis man er Guds benådet med mange venner :-)

Hvis jeg ved, at jeg er væk fra computeren (og gerne vil følge mine venner), så følger jeg feed'et på Opera Mini. Endnu et argument for at få fri data på mobilen :-)

// Lars

Svar

Jeg har facebooks danske udgave, og kan ikke finde den rss – knap. Findes den kun på den engelske version?

Deltag! Skriv en kommentar: