Categories
Software Tips

Firefox: Klik på links, uden at bruge musen

Alle vil gerne undgå museskader – går jeg ud fra. En nem måde at gøre dette er ved at lade være med at bruge musen. Ja, dååh, tænker du måske.

Men tænk over, hvor meget man bruger musen, når man navigerer frem og tilbage på det store internet. For eksempel bare det at klikke på links. Klik, klik, klik.

Men hvad de færreste måske ved er, at Firefox faktisk har en indbygget genvej, så du (sammen med de andre Firefox genveje) faktisk kan slippe musen helt, når du bruger Firefox-browseren.

Du skal blot trykke på '-tasten. Det er den samme tast, som laver en stjerne (*), når du holder SHIFT nede og trykker på den (på PC, vel at mærke). Den lader dig lave en "søg mens du skriver"-søgning, akkurat som Firefox' normale søgefunktion.

Forskellen her er, at den kun søger i links. Det vil sige: Når du ser et link, du gerne vil klikke på, så trykker du på '-knappen og begynder at skrive teksten/titlen på linket. Når Firefox har fundet det rigtige link, trykker du ENTER og vupti!

Endnu et argument for ikke at lade billeder optræder som vigtige links…

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

3 replies on “Firefox: Klik på links, uden at bruge musen”

Prøvede lige det smarte shortcut i min Google reader, og fik et lidt andet, men lige så sejt resultat.

Hvad er forøvrigt forskellen på Shift + ' og Ctrl + F ? Syntes begge giver mig resultater som både er link-tekst og blot tekst…

<code>SHIFT + '</code> er mig bekendt slet ikke en genvej, men ellers er forskellen, at <code>CTRL+F<code> søger i al tekst, mens <code>'</code> kun søger i linktekst.

Svar

Deltag! Skriv en kommentar: