Categories
Tips

Tag Wikipedia med på mobilen

Wapedia er en mobil udgave af Wikipedia. Se her hvordan du tilføjer den som søgemaskine i Opera Mini-browseren. [Læs mere]

Ingen tvivl: Wikipedia er et fantastisk opslagsværk. Jeg er begyndt at bruge det mere og mere på min mobiltelefon (via Opera Mini-browseren) til at løse uenigheder, som opstår i selskaber og til fester. Nogle tænker, det er lidt underligt, men i det mindste får vi da svaret med det samme :-)

Derfor kan det også godt irritere mig lidt, at jeg først nu (Kim kendte det i forvejen) er blevet opmærksom på Wapedia.

Wapedia er kort fortalt et mobilt Wikipedia. Det slår op i Wikipedia og præsenterer artiklen for dig i et mobilvenligt format. Indrømmet, Wikipedia ser i forvejen okay ud på en mobil, men med Wapedia får du de sidste vigtige procent med.

Søg direkte fra Opera Mini
Hvis du også bruger Opera Mini, vil jeg råde dig til at tilføje Wapedia som en af dine søgemaskiner. Det gør du på denne måde (følgende er til N95, men burde fungere på nogenlunde samme måde med andre mobiler):

Gå ind på Wapedia.mobil » Vælg sprog » Tryk i søgefeltet » Tryk "Valg" » Tryk "Create Search…" » Giv søgningen et navn » Tryk "Save"

Du kan nu altså trykke "#" efterfulgt af "9" og så søge direkte i Wapedia derfra.

Den fremgangsmåde kan du selvfølgelig også bruge med andre sider.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

Deltag! Skriv en kommentar: