Categories
Guides Psst! Tips

Få dine blogindlæg automatisk oversat til engelsk ved hjælp af Google

Læs her, hvordan du indsætter et link i din blog, så dine indlæg automatisk kan blive oversat til verdenssproget engelsk. [Læs mere]

Det er sjovest at blogge på dansk, men det har det problem, at man ikke rigtig kommer uden for landets grænser. Det kan du lave om på nu.

Jeg var ikke klar over det, men Google har inkluderet dansk i oversættelsestjenesten Google Translate. Det betyder blandt andet, at du kan få oversat sætninger til engelsk automatisk. Men det betyder også noget andet: At du kan få oversat hele hjemmesider. For eksempel din blog.

Så hvorfor ikke gøre dine potentielle engelsksprogede læsere en kæmpe tjeneste og inkludere et link til Google Translate, der automatisk oversætter dit volapyk-dansk til engelsk? Det er ganske enkelt.

Bemærk: Følgende virker kun med WordPress, men kan sagtens "portes" til andre blogsystemer.

Vi laver et almindeligt HTML-link, som peger på Google Translate-oversættelsen af en side. Du kan kopiere et link ind i Google Translate og snuppe URL'en fra den oversatte side.

Nu tager du den URL, og der hvor http-adressen står, skriver du:

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=da&u=<?php echo get_permalink() ; ?>&sa=X&oi=translate&resnum=7&ct=result&prev=/search?hl=en

"get_permalink" er en WordPress-funktion, der trækker URL'en på det enkelte indlæg ud. Altså bliver http-adressen på det enkelte indlæg trukket ud og sat ind i Google Translate URL'en. Piece of cake.

Så skal du blot lave et HTML-link og indsætte det i dit tema/skabelon. Gå ind i Design og Temaredigering. Gå ind i "Enkelt indlæg" og skriv linket lige efter "the_content". Her på onlineminds.dk ser linket således ud:

<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=da&u=<?php echo get_permalink() ; ?>&sa=X&oi=translate&resnum=7&ct=result&prev=/search?hl=en" target="_blank" title="Automatically translated into English">View this post in English (automatic Google translation)</a>

Nogen burde virkelig lave et WordPress-plugin, som gør det ovenstående automatisk og har nogle fede indstillingsmuligheder :-)

PS: Google-oversættelserne kan (endnu!) ikke erstatte en menneskelig oversættelse. Men den kan gøre dig forståelig på engelsk, omend der er nogle lidt spøjse sætningskonstruktioner fra tid til anden.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

10 replies on “Få dine blogindlæg automatisk oversat til engelsk ved hjælp af Google”

Har kigget lidt mere på Google og automatisk oversættelser, det viser sig at de også tilbyder en gadget i form at en drop down menu (en enkelt linie js script) som oversætter siden til alverdens sprog. Se under tools på Google Translate linket.
Det der er endnu mere morsomt er at eksterne hjemmesider man linker til også bliver oversat

Hej Thomas

Ja, det er smart, at Google Translate laver en form for søg og erstat på alle links, så de sider, der linkes til også fremstår i oversat form!

// Lars

Svar

Spændende indlæg. Er der nogen der ved, hvordan man får koblet en oversættelse på Blogger?

Hej Janne

Det tvivler jeg på, du kan gøre automatisk, medmindre du har adgang til at redigere i temaskabelonen og indsætte kode som automatisk trækker URL'en til indlægget ud.

Alternativt kan du gøre det manuelt:

  1. Publicér indlægget
  2. Kopiér URL'en
  3. Rediger indlægget
  4. Indsæt link til den Google Translate-oversatte udgave af siden i bunden
  5. Gem indlægget

// Lars

Svar

Tak. Med temaet K2 er det i "the loop" man skal ind og rode – og her skal tungen holdes lige i munden.
Jeg satte koden ind lige efter

nederst i dokumentet – prøvede mig frem, så det passede.

Sjovt med den slags…

Deltag! Skriv en kommentar: