Categories
Guides Mobil Psst! Tips

Sådan gør du din Gmail stinkende lækker

Træt af det traditionelle Gmail-look? Installer en Firefox-udvidelse og sæt din elskede Gmail til engelsk — så kører vi! [Læs mere]

Gmail er e-mail i særklasse. Punktum. Men hvis du, som jeg, godt kan blive lidt træt af standardudseendet, så frygt ej, der er folk, der har det ligesom os — og gør noget ved det!

Du kender måske Firefox-udvidelsen Greasemonkey, der ved hjælp af såkaldte "user scripts" gør det muligt at manipulere med hjemmesider på brugerniveau og flytte rundt på elementer.

En lignende udvidelse hedder Stylish. I stedet for "user scripts" arbejder den med "user styles" — kort fortalt fodrer du den med CSS kode og fortæller den, hvilke(n) hjemmeside(r), den skal manipulere og så gør den det.

Andre kan også lave styles, som du så trækker ind i Stylish. I dette tilfælde skal du hive fat i Gmail Redesigned, som er lavet af Globex Designs, som jeg aldrig har hørt om — jeg kender kun den Globex Corporation, der er med i The Simpsons.

På siden er der en knap, hvor du kan hente Gmail Redesigned-stylen ind i din Firefox, og så kommer din Gmail til at se således ud. Og det styrer. Jo, det tror jeg nok.

Bemærk: For at få det til at spille, er det nødvendigt, at din Gmail er sat til English (US), altså amerikansk engelsk. Hvis du bruger et andet sprog, sidder du fast i det gamle interface.

Derudover vil det smarte tema ikke følge dig rundt, da det ligger kodet i Stylish-udvidelsen i din Firefox.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

6 replies on “Sådan gør du din Gmail stinkende lækker”

Hej Anders

Tak for den afklaring, jeg har streget teksten ud i indlægget ovenfor. Det må være blevet løst i en opdatering af Gmail Redesigned. Cool :-)

// Lars

Svar

Jeg har brugt Gmail Redesigned gennem længere tid og været fint tilfreds med. Ved et tilfælde opdagede jeg dog i dag, at det har ændret lidt på funktionaliteten af min Gmail – "stjerne-markeringen" er forsvundet… noget jeg ellers bruger engang imellem når der er mails jeg skal huske at gøre noget ved senere. Troede egentlig kun at Gmail Redesigned gav den en grafisk overhaling – men hvis den sådan begynder at ændre i funktionaliteten (for hvem ved hvad der ellers er ændret?) så tror jeg at jeg hopper tilbage til "good" old Gmail design.

Hej Kristoffer

Husk, at du i Stylish (ved at klikke på ikonet i nederste højre hjørne i Firefox) kan tjekke, om der er opdateringer til de forskellige styles. Det har løst nogle problemer, jeg har haft med Gmail Redesigned.

// Lars

Svar

Deltag! Skriv en kommentar: