Categories
Tips

Sådan får du Firefox til at prefetche

Det er ganske enkelt at få Firefox-browseren til at hente sider i baggrunden, så brugerens surfoplevelse bliver hurtigere og mere flydende [Læs mere]

Hos altid fantastiske CyberNet ser jeg, at Firefox har mulighed for at "prefetche" sider.

Prefetch betyder, at mens du sidder og scroller ned ad en side eller læser noget tekst, så henter Firefox i baggrunden de sider ned, som den side du er på, peger på. Det betyder, at når du så klikker på et link, så kommer den næste side hurtigere frem.

Firefox prefetcher ikke alle sider, men når du opretter et link, kan du bede Firefox om at prefetche det, du linker til, det gør du ved at indsætte rel="prefetch" i dit HTML-link. Lad os sige, at vi for eksempel vil linke til online minds og have siden prefetchet i Firefox, så skriver vi:

<a href="http://www.onlineminds.dk" rel="prefetch">Besøg onlineminds.dk</a>

Som jeg også skriver i en kommentar til artiklen hos CyberNet kan det jo så betyde, at de internetbrugere, der har et abonnement, hvor de betaler per megabyte måske kan komme til at betale for mere, end de reelt surfer?

Ryan fra CyberNet har også en opskrift på, hvordan du slår prefetch fra i Firefox, hvis du helst vil være foruden:

  1. Skriv "about:config" i adresselinjen
  2. Find indstillingen "network.prefetch-next"
  3. Sæt den til "false"

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

1 reply on “Sådan får du Firefox til at prefetche”

Deltag! Skriv en kommentar: