Categories
Software Tips

Nemt snapshot af din skærm via Firefox

Ofte sidder onlinejournalister og brokker sig over at skulle bruge et billedbehandlingsprogram for at få et screendump (eller skærmbillede) gemt og brugt i en artikel. Det tager for lang tid, lyder det.

De burde i stedet installere udvidelsen Screengrab til Firefox-browseren .

Det er så nemt at bruge når du først har installeret tilføjelse med to klik.

Med Screengrab kan du:

  1. Gemme en hele laaaang side i et foto i JPG-format (forstil dig fx. at du skal gemme Politiken.dks herrelange forside :-) )
  2. Du kan gemme de, som du kan se i skærmbilledet
  3. Du kan gemme en udvalgt del af skærmbilledet

Hvis du hellere vil have udsnittet, hele siden eller blot skærmbilledet ind i dit foretrukne billedprogram: Photoshop, GIMP eller noget tredie – så kan du gøre det.

Det eneste, du behøver at gøre, er at højreklikke med musen – og så ellers finde Screengrab i listen over funktioner – og så gå i gang.

Men bruger du et andet værktøj, så skriv det gerne her.

By Kim Elmose

Webkommunikatør siden 1999 - blogger siden 2001. Arbejder som digital udviklingsredaktør hos Ingeniørforeningen, IDA, rådgiver og underviser i onlinekommunikation, sociale medier og privacy via Elmose Kommunikation og bloggen http://privatliv.nu

7 replies on “Nemt snapshot af din skærm via Firefox”

Screengrab er det ultimativt bedste redskab til formålet jeg har fundet. Det kan stærkt anbefales. Jeg bruger det dagligt – til dokumentation af supporthenvendelser, skærmbilleder til manualer etc. etc. etc.

Vil kigge på det, men er nu også helt vild med SnagIt – koster lidt penge, men er FANTASTISK til alle former for screendumps! Og jeg klikker bare print screen vælger jeg udsnit og billedbehandler i én og samme arbejdsgang – wonderful!

jeg har sgu også takket min kollega for at have anbefalet det til mig – især det med at kunne fange et site i sin længde er bare fedt, når man har brug for et foto til at diskutere site-design med folk på.

Svar

Jeg har som Trine-Maria også været fast bruger af Snagit gennem flere år – bruger det ustandselig, når jeg snupper dokumentationsbilleder fra alle typer programmer. Det kan i øvrigt også optage små film, hvad jeg da også har brugt.
Og det er rigtigt – nogle gange har man rigtig meget brug for at kunne tage en side i dens fulde længde – og det kan Snagit selvfølgelig også.
Og nåja – Snagit kan selvfølgelig også åbne andre billeder for relativ simpel ( nem) billedbehandling.

Deltag! Skriv en kommentar: