Categories
Guides

Få heat map til din WordPress-blog

Det er ikke raketvidenskab at få et heat map på din blog/hjemmeside, der viser dig, hvor på din side folk klikker. Et simpelt plugin kan faktisk gøre det. [Læs mere]

En af de ting, du kan bruge, når du vil danne dig et overblik over, hvordan folk bruger din blog/hjemmeside er heatmaps.

Blandt andet bruger Poynter Institute heatmaps til deres Eyetrack-undersøgelser. Jo mere deltagerne i projektet kigger på et sted på kortet, jo mere intens (i dette tilfælde rød) bliver det område, som alle deltagerne har kigget på. Derved kan man finde ud af, hvor på siden folks fokus ligger.

Det kan vi af gode grunde ikke gøre med vores WordPress-sider, da vi ikke kan give alle dem, der besøger vores sider særlige briller på. Men vi kan få det næstbedste indenfor heatmaps: Kort over, hvor på din side, folk klikker. Efter samme model: Jo flere kliks, jo mere "intens" bliver et område af din side.

Her er hvad du skal bruge:

Hent plugin'et og følg instruktionerne — that is, upload det til din plugins-mappe og aktivér det. Under "Indstillinger"/"Options" –> "Click Tracking" kan du ændre indstillinger for plugin'et. Vent herefter på at nogle besøger din side.

Når du så vil undersøge hvor på din side, folk klikker, lokker du ind i administrations-delen af din blog. Under "Kontrolpanel"/"Dashboard" finder du et link, der hedder "Click Tracking". Klik dér.

Plugin'et viser dig nu forsiden af din blog/hjemmeside med de steder, hvor folk har klikket markeret med prikker.

Lige under overskriften "Click tracking" kan du filtrere efter browser og vælge, hvilken side, du vil se heatmap for. Plugin'et fortæller dig sågar, hvor mange klik, der har været på de forskellige sider.

Det kan da ikke være nemmere? :-)

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

4 replies on “Få heat map til din WordPress-blog”

Jeg skal lige tilføje, at det selvfølgelig giver mest mening at bruge heat mappet inde på de forskellige indlæg, da forsiden på en blog ofte opdateres ofte, og jeg tror ikke, at Click Track-plugin'et rykker klikkene med ned samtidig med, at det der er blevet klikket på rykker ned af siden…

// Lars

Svar

Hej Lars

Har installeret heat map på min WP blog. Det ser ud til at virke. Det vil sige at der kommer billede på og alle valgmuligheder – men ikke nogen prikker der hvor der har været klik…

Skal jeg vente lidt til den har flere kliks at gå efter eller mangler jeg noget?

Mange hilsner

Pete :-)

Deltag! Skriv en kommentar: