Få previews fra YouTube, Picasa, Flickr og Yelp i Gmail

En relativ feature i Labs-delen af Gmail er, at man kan få previews af YouTube-videoer, Picasa-billeder, Flickr-billeder og Yelp-lister.

Det betyder, at hvis der fx linkes til et Flickr-billede i en e-mail, som du læser på Gmail, så ser det således ud:

Flickr-preview i Gmail
Klik for at se billedet i fuld størrelse

Dette slår du til i Gmail Labs-indstillinger under Gmail-indstillingerne:

Flickr-preview i Gmail
Klik for at se billedet i fuld størrelse

Bemærk, at din Gmail skal være sat til engelsk (US) som sprog, hvis du vil have adgang til Gmail Labs.

Undgå irrelevante "related films" på YouTube

Fildelingstjenesten YouTube kobler selv nogle forslag til film, du uploader til din konto eller channel, og ind i mellem kan det synes en anelse vilkårligt, hvad den får koblet sammen. Der ér sikkert en-eller-anden smart algoritme/metode, der kan forklare logikken… Jeg kan umiddelbart ikke.

De såkaldte "relaterede film" vises under din film i video-rammen, når din film er færdig med at afspille. Og det er særligt galt, når du har embedded en film fra YouTube på din egen side. (se fig. 1)

youtubenorel01
(Fig. 1)

Som regel er det ganske uskyldige og aldeles ligegyldige film. Men forleden (mandag den 8. december 2008) stødte jeg på en UPDATE-kursist, der havde oplevet, at film hendes firma havde produceret til nogle arabiske kunder pludselig havde "related films" om lesbiske communities o.lign. – Ikke superbefordrende for hverken arabiske kunder eller andre for den sags skyld.

Men det kan faktisk lade sig gøre, at UNDGÅ at få "related films" med, når man embedder sine YouTube-film på et andet websted. Metoden er egentlig ganske let – følg med her! :-)

  • Log først ind på din YouTube-konto eller -channel og find din film. Når du har fundet den, så kig lige ude til højre for filmen – dér hvor URL og Embed-koden findes. Her er et lille tandhjul (customize) -> Klik på det! Nu åbner sig en lille menu med to checkbokse. Her er den ene – "Include related videos" – garanteret vinget af (Fig. 2). Det skal den IKKE være! Når du har sikret dig, at begge checkbokse er tomme, så klik på tandhjulet igen og luk menuen. Genindlæs hele siden (F5) for en sikkerheds skyld.

    youtubenorel02
    (Fig. 2)

  • Nu er der lavet en ny embed-kode, i hvilken det vil fremgå, at man IKKE ønsker at få koblet "related films". For de rigtigt geek'ede kan det ses i embed-koden de to steder, hvor URL'en står. Her har URL'erne nemlig fået et lille "efternavn" -> &rel=0 (se Fig. 4).

    youtubenorel03
    (Fig. 3)

  • Når du har kopieret (æble-C eller ctrl-C) embed-koden fra YouTube, skal du tilbage til det andet websted, hvor du vil vise filmen. I mit tilfælde er det min WordPress-blog, hvor det nu ser sådan ud i mit editor-vindue:

    youtubenorel05
    (Fig. 4)

    Bemærk, som også nævnt i punkt 2), at URL'erne har fået tilføjet seks bogstaver kode i enden -> &rel=0.

  • Gem og genindlæs din side – det kan eventuelt være et udmærket supplement lige at cleare cachen en gang (slette browserens historik – dette kan som regel gøres bare ved at lukke browseren helt og åbne den igen). Nu ser filmen således ud, når den er afspillet på min blog.

    youtubenorel04
    (Fig. 5)

    Dadaaah!!! :-)

  • Link din YouTube-konto med din Google Account

    En fordel ved Googles forskellige services er, at mange af dem er bundet sammen af den såkaldte Google Account – én konto, som man kan bruge til at logge ind på Gmail, Google Calendar, Google Reader etc.

    Nu kan man imidlertid linke sin Google Account sammen med sin konto/brugerprofil på YouTube.

    Det er ganske enkelt:

    1. Gå ind på youtube.com
    2. Klik "Sign in with you Google Account", eller klik på dette link
    3. Log nu ind med din Google Account
    4. Vælg at linke den med en eksisterende YouTube-konto (ved at logge ind) eller oprette en ny YouTube-profil, som din Google Account skal være linket til.

    Sådan! Du kan nu bruge din Google Account til at logge på YouTube, og derved har du sikkert login (https). Smart.