Categories
Nyheder Tips

Cover It Live: Smart liveblogging værktøj

Det kan være en udfordring for journalister eller bloggere, når de via deres blog ønsker at liveblogge. De tidsmæssigt set første indlæg, kommer til at ligge længest nede på siden – og derfor bliver læserne nødt til at starte bagfra – så at sige – for at finde ud af hvad der er blev sagt i fx en paneldebat.

Det gælder også for noter via de ellers så populære presence-tjenester som Twitter eller Jaiku .

I dag har jeg så set et – øjensynligt – fikst liveblogging værktøj hos Solana Larsen, redaktør for Global Voices.

Cover it live når Solana bruger det

Via en indlejret kode livebloggede Solana fra en konference ved hjælp af værktøjet Cover it live.

Her får du posterne i rækkefølgen med de ældste øverst – og læserne kan kommentere – og du kan moderere kommentarerne. Det svarer sådan set bare til brugen af et messengerværktøj indlejret på din side.

Enkelt, egentlig, men brugbart.

Jeg vil i hvert fald have det i baghovedet, næste gang jeg skal liveblogge.

Men kender I andre værktøjer eller en mere kreativ brug af fx. Twitter eller Jaiku, Google Talk eller noget helt fjerde, som jeg ikke ved af.

Så skriv det her.

Categories
Tips

Hurtig intro til RSS og Google Reader

rssRSS (Really Simple Syndication) – ja , det bliver de færreste klogere af, når vi taler om den teknologi, som er  i samtalen på nettet mellem blogs – men især også et fedt værktøj for alle os, der vil holde øje med masser af sites uden at blive oversvømmet af nyhedsbreve i indboksen og uden at skulle besøge et utal af bogmærker.

Oftest er det nemmest at vise det til folk – og i den forbindelse har jeg til journalisterne på Politiken.dk skrevet en Guide til RSS hvor jeg tager udgangspunkt i brugen af Google Reader, som værktøj.

Der er tale om et pdf-dokument på 15 sider.