Categories
Tips

Sådan får du dine venners Facebook-statusopdateringer som RSS

En af de gode ting ved Facebook er, synes jeg, at det giver en mulighed for at følge med i, hvad ens vender går rundt og laver. Det fungerer ved, at de opdaterer deres status (de såkaldte "status updates"), og så kan man følge med.

Men jo flere venner man får og jo mere aktivitet, der bliver på Facebook (og jo flere der finder ud af at bruge featuren), jo sværere bliver det at følge med. Frygt dog ej, for din bedste ven hedder: RSS.

Jeps, ved hjælp af et RSS-feed, kan du følge dine venners gøren og laden i din feed reader, hos mig er det Google Reader og Opera Mini.

Du finder feed'et ved at klikke på "Friends" og ude i venstremenuen klikker du på "Friends' Status Feed". Så har du URL'en til dit feed (som består af dit Facebook bruger-ID og en unik nøgle), som du kan putte ind i dit feedlæser-program.

Categories
Tips

Tag Wikipedia med på mobilen

Ingen tvivl: Wikipedia er et fantastisk opslagsværk. Jeg er begyndt at bruge det mere og mere på min mobiltelefon (via Opera Mini-browseren) til at løse uenigheder, som opstår i selskaber og til fester. Nogle tænker, det er lidt underligt, men i det mindste får vi da svaret med det samme :-)

Derfor kan det også godt irritere mig lidt, at jeg først nu (Kim kendte det i forvejen) er blevet opmærksom på Wapedia.

Wapedia er kort fortalt et mobilt Wikipedia. Det slår op i Wikipedia og præsenterer artiklen for dig i et mobilvenligt format. Indrømmet, Wikipedia ser i forvejen okay ud på en mobil, men med Wapedia får du de sidste vigtige procent med.

Søg direkte fra Opera Mini
Hvis du også bruger Opera Mini, vil jeg råde dig til at tilføje Wapedia som en af dine søgemaskiner. Det gør du på denne måde (følgende er til N95, men burde fungere på nogenlunde samme måde med andre mobiler):

Gå ind på Wapedia.mobil » Vælg sprog » Tryk i søgefeltet » Tryk "Valg" » Tryk "Create Search…" » Giv søgningen et navn » Tryk "Save"

Du kan nu altså trykke "#" efterfulgt af "9" og så søge direkte i Wapedia derfra.

Den fremgangsmåde kan du selvfølgelig også bruge med andre sider.

Categories
Guides Mobil Software Tips

RSS på farten med Opera Mini

Nogle vil mene, at du ikke har en rigtig mobiltelefon, hvis du ikke har Opera Mini installeret. Jeg er en af dem :-)

Opera Mini er i mine øjne en af de vigtigste redskaber til mobiltelefonen lige nu, og har været det i et godt stykke tid. Den er på mange måder bedre end de browsere, der er indbygget i vore dages mobiltelefoner, bare for at nævne nogle få eksempler, kan jeg nævne at Opera Mini:

  • …automatisk tilpasser hjemmesider til din telefons display
  • …komprimerer al data, inden det hentes til din telefon, det giver hurtigere surfing og en lavere GPRS-regning
  • …har mulighed for ikke at vise billeder

Du kan se en fuld liste over Opera Minis features her.

En fjerde ting ved Opera Mini som jeg på det seneste er begyndt at bruge rigtig meget er muligheden for at abonnere på RSS-feeds. Når du besøger en side der har RSS-feeds tilknyttet (det vil sige, at feedet er defineret i sidens meta-kode), så viser Opera Mini det øverst på siden.

Klik på feedet. Nu viser Opera Mini feedet. Hvis du vil abonnere klikker du på "Abonnér". Så er du i gang.

Du har altid adgang til dine feeds ved at trykke * efterfulgt af 0. Jeg har endnu ikke helt luret den, men det lader til, at din feedoversigt er en side på nettet (formentlig en Opera-server) som kun du har adgang til. Det betyder, at du ikke skal betale GPRS-afgift for at hente et feed, du alligevel ikke får set, og at din telefon ikke hele tiden skal tjekke, om der er sket noget på de feeds, du abonnerer på.

Det kan være en god idé at rydde ud i de feeds, der allerede ligger der for at sikre overblikket.

Feedlæseren er ret simpel (for eksempel tror jeg ikke, der er mulighed for OPML-import), men den fungerer rigtig godt for mig, da det er en nem måde at følge feeds mobilt.