Categories
Tips

Sådan får du dine venners Facebook-statusopdateringer som RSS

En af de gode ting ved Facebook er, synes jeg, at det giver en mulighed for at følge med i, hvad ens vender går rundt og laver. Det fungerer ved, at de opdaterer deres status (de såkaldte "status updates"), og så kan man følge med.

Men jo flere venner man får og jo mere aktivitet, der bliver på Facebook (og jo flere der finder ud af at bruge featuren), jo sværere bliver det at følge med. Frygt dog ej, for din bedste ven hedder: RSS.

Jeps, ved hjælp af et RSS-feed, kan du følge dine venners gøren og laden i din feed reader, hos mig er det Google Reader og Opera Mini.

Du finder feed'et ved at klikke på "Friends" og ude i venstremenuen klikker du på "Friends' Status Feed". Så har du URL'en til dit feed (som består af dit Facebook bruger-ID og en unik nøgle), som du kan putte ind i dit feedlæser-program.

Categories
Tips

Hurtig intro til RSS og Google Reader

rssRSS (Really Simple Syndication) – ja , det bliver de færreste klogere af, når vi taler om den teknologi, som er  i samtalen på nettet mellem blogs – men især også et fedt værktøj for alle os, der vil holde øje med masser af sites uden at blive oversvømmet af nyhedsbreve i indboksen og uden at skulle besøge et utal af bogmærker.

Oftest er det nemmest at vise det til folk – og i den forbindelse har jeg til journalisterne på Politiken.dk skrevet en Guide til RSS hvor jeg tager udgangspunkt i brugen af Google Reader, som værktøj.

Der er tale om et pdf-dokument på 15 sider.