Categories
Tips

Få ugenumre i Google Calendar/Kalender

Jeg bruger meget Google Calendar, og synkroniserer både min mobilkalender og arbejdskalender med den, så har jeg én kalender, hvor alt står.

Men en ting mangler Google Calendar: Ugenumre. I dag var der to kolleger, der irriterede sig over det samme, og som ikke ville spise sig af med min løsning: ugenr.dk, som jeg har brugt i et stykke tid og holder meget af på grund af dens simplicity.

Løsningen på ugenumre i Google Calendar er imidlertidig kun en Google-søgning væk. Her fandt jeg dette tip, som tilføjer ugenumre til Google Calender.

I al sin enkelthed er det blot en ekstra kalender, man tilføjer til sin Google Calendar og abonnerer på, ligesom jeg også har en vejr-kalender og en kalender for Remember The Milk, som jeg bruger til min private opgavestyring.

Bemærk, at det nok er en god idé at være logget ind på Google Calendar, når du klikker på "Add week numbers to my calendar!"-knappen.

Derudover er det værd at bemærke, at man kan vælge, om en uge starter søndag eller mandag, og man kan hakke af i en checkbox, hvis man bruger Google Apps.

Men anyways, there you go: Så kan du få ugenumre i Google Calendar.

Categories
Tips

"Mini Calendar" i Gmail (Labs)

Via Gmail Labs (som du finder under Settings/Indstillinger i din Gmail), kan du aktivere en Google Calendar-widget, som lever i venstre side af din Gmail.

Klikker du på "Options" i Google Calendar-widget'en kan du aktivere "mini calendar". Funktionen har muligvis været der hele tiden, men jeg har først opdaget den nu.

Den er ret smart og lækkert lavet og kan give et hurtigt overblik over de aftaler, man har i sin kalender. og minikalenderen gør det for mig meget nemmere at betjene min Google Calendar direkte fra Gmail.

Jeg har lavet et hurtigt screencast (uden lyd), der demonstrerer dette. Bemærk hvordan minikalenderen følger din eventliste, hvis du scroller i den, og hvordan du kan klikke dig ind på forskellige dage i din minikalender, så eventlisten automatisk scroller ned til den dag:

BEMÆRK: Du skal muligvis have din Gmail sat til "English US" som sprog for at få adgang til Gmail Labs.

Categories
Tips

Få SMS'er fra Google Calendar

Det er muligt, at featuren har været der længe, men jeg har først set den nu. I Googles online-kalender, Google Calender er det muligt at få SMS'er tilsendt med "reminders", så man ikke glemmer en aftale – og det virker i Danmark!

Du gør det på følgende måde:

 1. I Google Calendar, klik på "Settings"
 2. Klik "Mobile Setup" – det er et af fanebladene i toppen
 3. Vælg "Danmark" i dropdown-boxen og skriv dit telefonnummer
 4. Klik "Send Verification Code" og vent
 5. Indtast verifikationskoden, som du har fået på SMS
 6. Klik "Finish setup"
 7. Klik "Save"
 8. Klik (igen) "Settings"
 9. Klik "Calendars"
 10. Klik på den kalender, du vil have SMS'er for
 11. Klik "Notifications"
 12. Nu kan du enten lave en af de eksisterende om til SMS eller tilføje en ny
 13. Vælg hvornår du vil have SMS'en
 14. Klik "Save"

Og så er du klar!

Categories
Tips

Sådan gør du din Google Calendar stinkende lækker

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan, du gør din Gmail stinkende lækker. Nu er tiden kommet til Google Calendar.

Hos Ryan på CybernetNews.com ser jeg, at der er kommet et lignende design til Google Calendar, så det matcher din Gmail.

Det kræver, som med Gmail Redesigned, at du har Stylish-udvidelsen installeret i din Firefox-browser. Har du det, kan du tilføje Google Calendar Redesigned-designet, og så får du et udseende, som du kan se nedenfor. Klik på billedet for at se det i en større udgave.

Categories
Tips

WordPress: Få dine indlæg i din kalender

Mangler du en klar oversigt over, hvornår du har postet hvad på din blog?

Hvad nu, hvis du kunne få dine blogindlæg ind i en kalender? Hvad nu hvis du kunne få det ind i den Google Calendar, som du kan have med overalt?

Det kan du ved hjælp af WordPress plugin'et iCal posts, der — som navnet antyder — spytter alle dine indlæg ud i en iCal-formatet.

Upload plugin-filen (ical-posts.php) i din /wp-content/plugins-mappe og aktivér plugin'et fra Plugins-siden i din WordPress-administration.

Når dette er gjort, kan du få WordPress til at spytte iCal'en ud ved blot at skrive "?ical" efter URL/URI'en på din blog. For os ville er adressen altså:

http://www.onlineminds.dk?ical

Denne adresse skal du bruge, hvis du fx vil have iCal-oplysningerne ind i Google Calendar.

I Google Calendar klikker du først "Manage calendars" i venstrespalten med dine forskellige kalendere (hedder nok noget andet i den danske Google Calendar). Klik "Add Calendar" i bunden, vælg "Add by URL", indtast din iCal-adresse og tryk "Add" — bingo! Hvis du vil omdøbe kalenderen, gør du bare det :-)

Mailprogrammer såsom Mozillas kalender-projekt understøtter også iCal.