Categories
Software Tips

Evernote: Nyttigt alternativ til Google Notebook

webdragndrop1

Jeg har i årevis været en begejstret bruger af Google Notebook til at gemme smånoter, huskesedler , beskeder, særlige links mv. , som jeg vil kunne tilgå fra hvilken-som-helst computer eller mobil.

Imidlertid besluttede Google tidligere i år at stoppe udviklingen af Notebook for at fokusere på andre produkter. Og samtidig lukkede de for nye brugere. 

En sær beslutning da Notebook med muligheden for at gemme noter, tagge dem og dele dem med andre var et godt produkt.

Jeg begyndte derfor at kigge mig om efter et andet værktøj og er faldet over Evernote . Det kan jeg godt anbefale :

For det første er det smooth at arbejde i og overskueligt . Du kan oprette et uendeligt antal notesbøger og gemme op mod 20.000 stykker tekst, før det begynder at koste . Ja, her skiller det ift Googles Notebook, fordi der i Evernote er en premium-udgave, der koster.

Dog kan du sagtens i den gratis version gemme masser af tekst, websider samt enkelte fotos , mens det vil halte med video.

Op til 45 MB om måneden er det muligt at uploade på sin Evernote-konto, mens du for 5 dollars om måneden kan uploade 500 MB .

Jeg får nok ikke behovet, da jeg mestendels gemmer tekst og umiddelbart ikke har behovet for video og fotolagring.

Alt indhold kan desuden tagges uendeligt, deles offentligt med alle eller med udvalgte personer og linkes sammen med andet indhold.

Desuden kan du nemt søge i dine noter , fotos , videoer mv. – og gemme de enkelte søgninger . 

Endelig er der en fin mobil-visning fra Smartphones så alt i alt ser Evernote ud til at blive et langvarigt bekendskab af de nyttig´.

Categories
Nyheder Tips

Saml dine feeds i eet feed med Afeeda.com

Du er ved at skrive på en artikel om – say – kloning, og du følger en del nyhedsites og organisationer, der skriver om emnet.

Du vil gerne give dine læsere mulighed for at følge med i de samme feeds som dig – og i stedet for at henvise dem til din Bloglines.com-konto eller Google Reader-konto med 37 feeds, viser du dem hen til eet feed. 

Du har splejset dine feeds – og tjenesten, der gør det muligt er Afeeda.com .

Det er en gratis tjeneste, hvor du opretter dig som bruger – og får et kontrolpanel, hvor  du oprette et splejset feed – fx ved at importere alle dine eksisterende via  OPML ( en standard for deling af rss-feeds som alle nyhedslæsere understøtter) og samle dem i et feed.

Der er en importfunktion, som gør det muligt på fem minutter. Du har muligheden for at gemme feedet som et personligt feed.

Men du er ikke sikker på, at du selv har fundet alle de gyldne sites rundt omkring. Du vil gerne give læserne mulighed for at tilføje andre gode sites om kloning. I så fald skal du blot gemme feedet som et gruppefeed.

Det lader andre gå ind og tilføje nye feed.

Samme funktionalitet gør sig gældende ved den tredie mulighed : Event feeds – hvor du kan oprette feeds for en konference og give andre muligheden for at tilføje feeds.

Det er første gang, at jeg har set en feeds-splejser (eller på engelsk feed splicer) med den mulighed.

Men måske kender du til nogen.  I så fald er du meget velkomment til at dele din erfaring her.