Categories
Nyheder Psst! Software Tips

Ekstrabladet.dk rykker med nye webværktøjer

På artikler på Ekstrabladet.dk dukker der en boks frem så man kan forbinde artiklen med sit univers på Facebook
På artikler på Ekstrabladet.dk dukker der en boks frem så man kan forbinde artiklen med sit univers på Facebook

Ekstrabladet.dk er gode til hurtigt at rykke på nye webværktøjer og afprøve dem. Det gælder brugerblogs, som de startede med i 2006 og trackback, så artikler linkede tilbage til de blogs, som linkede indtil en artikel.

Nu har Ekstrabladet.dk også i al stilfærdighed integreret Facebook Connect, så alle artikler har en mulighed for at læseren kan kommentere og dele tanker om artiklen via sin Facebooksiden.

Som med Google Friend Connect lægger FB simpelthen et socialt lag ned over Eb.dk artiklerne.

Desuden har de i sidste uge afprøvet det glimragende værktøj Cover It Live – et livebloggingværktøj (gratis !) – da bladets reporter sidste onsdag skulle dække UEFA Cup fodboldkampen mellem Aab og Deportivo La Coruna .

Prøv at tjekke det ud – og få ideer til hvordan dit medie eller din organisations website relativt nemt kan knytte nye og måske bedre forbindelser – eller give bedre service – til brugerne.

Og det fede er, at min makker her på Online Minds – Lars K. Jensen – har været dybt involveret i begge ting – og han vil gerne videndele.

Categories
Software Tips

Liveblogging værktøj Part II : Træerne vokser ikke ind i Himmelen

På den fremragende gruppeblog E-Media Tidbits fra Poynter Institute of Journalism har Kim Pearson et indlæg om både fordelene men også bagdelene ved Cover It Live , som jeg skrev om i den forrige post.

Der har øjensynlig været stabilitetsproblemer ved flere lejligheder, skriver Pearson og opregner de seneste store sager.

I øvrigt er der et andet liveblogging-tool undervejs baseret på Django – platformen, der jo er open source, og integreret med Twitter. Det bør vi måske tjekke ud også, hvis ikke der er nogen derude allerede som har prøvet det .

Categories
Nyheder Tips

Cover It Live: Smart liveblogging værktøj

Det kan være en udfordring for journalister eller bloggere, når de via deres blog ønsker at liveblogge. De tidsmæssigt set første indlæg, kommer til at ligge længest nede på siden – og derfor bliver læserne nødt til at starte bagfra – så at sige – for at finde ud af hvad der er blev sagt i fx en paneldebat.

Det gælder også for noter via de ellers så populære presence-tjenester som Twitter eller Jaiku .

I dag har jeg så set et – øjensynligt – fikst liveblogging værktøj hos Solana Larsen, redaktør for Global Voices.

Cover it live når Solana bruger det

Via en indlejret kode livebloggede Solana fra en konference ved hjælp af værktøjet Cover it live.

Her får du posterne i rækkefølgen med de ældste øverst – og læserne kan kommentere – og du kan moderere kommentarerne. Det svarer sådan set bare til brugen af et messengerværktøj indlejret på din side.

Enkelt, egentlig, men brugbart.

Jeg vil i hvert fald have det i baghovedet, næste gang jeg skal liveblogge.

Men kender I andre værktøjer eller en mere kreativ brug af fx. Twitter eller Jaiku, Google Talk eller noget helt fjerde, som jeg ikke ved af.

Så skriv det her.