Categories
Tips

Sådan kan du følge med på Twitter via RSS-feeds

Twitter har gjort det umuligt at følge med via RSS, men det kan stadig lade sig gøre ad små omveje.

Print

For mange er RSS efterhånden et dødt format og begreb. Desværre, for det er virkelig smart (mere om RSS på Wikipedia). For nylig satte jeg en konto op hos Feedly, fik ryddet op i de RSS-feeds, jeg abonnerer på, og tilføjet nye – og nu spiller det! Og nu vil jeg så gerne følge Twitter-brugere fra Feedly.

Men…

For et godt stykke tid siden (tilbage i 2012) fjernede Twitter muligheden for at følge en given bruger/profil eller hashtag via RSS-feeds. Det er lidt irriterende, for det betyder, at man skal åbne twitter.com eller en Twitter-applikation for at følge med. Hvilket jo så til gengæld er godt for Twitter.

Men i kølvandet på Twitters beslutning er der opstået nogle tjenester, der gør det muligt at få et RSS-feed på en profil eller hashtag på Twitter.

En simpel Google-søgning bragte mig til denne artikel fra 2013, der lister nogle muligheder. En af dem er rssitfor.me. Den kan dog være lidt langsom til at svare – og i skrivende stund har den lidt problemer:

#hashtag support is currently broken.

Nå. En hurtigere tjeneste er twitrss.me. Til gengæld understøtter den så ikke hashtags. Øv bøv. Forfatteren til indlægget ovenfor nævner også 'BazQux Reader', som tilsyneladende er en hel feed-reader/RSS-læser. Det har jeg nu ikke brug for – jeg bruger Feedly, som jeg er vildt glad for.

Så hvis du kan nøjes med feeds på enkelte Twitter-profiler, så er twitrss.me min umiddelbare anbefaling.

Har du noget, der fungerer godt for dig? Så smid en kommentar herunder ↓

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

1 reply on “Sådan kan du følge med på Twitter via RSS-feeds”

Deltag! Skriv en kommentar: