Categories
Tips

Sådan embedder du Spotify på din WordPress-blog

Det har aldrig været lettere at gøre det muligt at høre musik direkte på din blog.

Hvis du skriver om musik, er det praktisk, hvis dine læsere kan høre musikken direkte fra din blog/website. Her er opskriften på en nem måde at gøre det på, hvis du bruger WordPress til dit website.

På min personlige blog, larslars.dk, skriver jeg flittigt om musik, og det er tit, jeg embedder/indlejrer albums, playlister eller bare enkelt sange fra Spotify.

Du kan få plugins til WordPress, der gerne vil gøre det nemt for dig at embedde Spotify på din blog (her er et eksempel), men det behøver du slet ikke. Faktisk har WordPress funktionaliteten indbygget via det såkaldte oEmbed. På den side kan du se listen over services, der er tilgængelig.

Den smarte embed-funktionalitet gør, at hvis du for eksempel vil indsætte en YouTube-video, så kopierer du bare URL'en (https://…) ind i din tekst. Det er samme koncept med Spotify, men her er en lille finte. Den kommer vi til, lad os tage den fra start af:

Først skal du selvfølgelig finde det, du vil embedde. I dette tilfælde er det 'Some Friendly'-albummet med The Charlatans. Det kunne også være noget andet – en playliste eller en sang.

Højreklik på titlen og vælg 'Copy HTTP Link':

some-friendly-embed-01

 

Nu skal du skifte over til din WordPress-blog. Og her kommer vi til det, der adskiller Spotify fra for eksempel YouTube, hvor du barer kopierer URL-adressen direkte ind: Du skal nemlig først trykke på 'Indsæt som tekst'-knappen på din værktøjslinje:

some-friendly-embed-02

Hvis du ikke kan se den, skal du blot klikke på 'Vis/skjul værktøjslinje'-knappen (den grønne pil på billedet herover viser, hvor den er).

Du får nu en besked om, at du er i ren tekst-tilstand. Klik 'Ok', så boksen forsvinder. Stil dig der i teksten, hvor du vil have dit Spotify-embed vist og sæt URL'en fra Spotify ind – enten ved at højreklikke og vælge 'Paste'/'Sæt ind' eller ved genvejstasten CTRL+V.

Så tænker Spotify lidt over tingene, og så viser den dig det embeddede element, så du kan se, hvordan det ser ud.

Og her kan du se det embeddede album:

 

Hvis du vil embedde en playliste, er opskriften præcis den samme. Hvis du kun vil embedde et enkelt nummer, så højreklikker du på det nummer i Spotify og kopierer URL'en for for det. Resten af opskriften er den samme.

Du kan også embedde direkte fra en kunstner-side på Spotify. Så får du blot en playliste med de 10 mest populære sange med kunstneren.

Max på 200 sange
Bemærk: Hvis du embedder en playliste/album med mere end 200 numre, er det kun de 200 første sange, der bliver vist. Hvis du gerne vil have folk til at høre resten, må du linke til Spotify.

Du kan selvfølgelig lave et link og linke til URL'en fra Spotify (http://open.spotify.com/…), men det er ikke nogen god idé. Det link peger nemlig til Spotifys web-player, som stadig er noget værre hø, i hvert fald i forhold til desktop-applikationen.

I stedet skal du højreklikke i Spotify og vælge 'Copy Spotify URI'. Så får du et særligt 'spotify:'-link, som åbner Spotify-applikationen (hvis brugeren/læseren har den installeret), når man klikker på det og viser det pågældende album/liste/sang/kunstner.

I tilfældet med 'Some Friendly'-albummet er Spotify-URI'en:


Så i WordPress skriver du en linktekst og laver den til et hyperlink (som du plejer, ved at klikke på 'Indsæt/rediger link' i værktøjslinjen (lænkesymbolet)), der peger på Spotify-URI'en. Sådan et link har du her:

Se og lyt til 'Some Friendly' på Spotify

 (Browseren vil formenlig vise en dialogboks, hvor du fortæller, at der er blevet bedt om adgang til et program (Spotify), det skal du bare acceptere.)

 

Hvis det nu driller…

Hvis det ikke virker, kan det skyldes, at du ikke er i WordPress' "visuelle" editor – så sørg for at skifte til den ved fanebladede i højre side af værktøjslinjen. Hvis du har slået den visuelle editor fra i dine profilindstillinger i WordPress, skal du slå denne deaktivering fra der.

Jeg har opdaget, at WordPress ikke kan finde ud af det, hvis der for eksempel er et mellemrum, inden man sætter URL'en fra Spotify ind. Så brug et helt afsnit til indlejringen (ved tryk på enter) – så burde du være sikker.

Meget få gange har jeg oplevet, at det ganske enkelt ikke virker, og at WordPress blot sætter Spotify-URL'en ind uden at lave det til et embed. Men gem indlægget, vælg "preview", og så bliver det fint vist alligevel. Genindlæg eventuelt siden, hvor du redigerer indlægget (efter du har trykket gem) og se, om det ikke også bliver vist der.

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

Deltag! Skriv en kommentar: