Sådan renser du Facebook-cachen på en side/artikel

Facebook gemmer indholdet fra de sider, der bliver delt – det er dog muligt at overskrive disse oplysninger med den opdaterede information.

Du kender det måske, hvis du selv deler indhold på Facebook – eller producerer indhold, der bliver delt på Facebook. Første gang en artikel/side bliver delt, gemmer Facebook oplysningerne (titel, beskrivelse, billede) fra den side og gemmer det i en cache. Det betyder kort fortalt, at hvis andre deler samme URL, så henter Facebook oplysningerne fra sin egen cache først – medmindre indholdet af cachen er udløbet.

Det betyder, at selvom du har rettet noget, så er det ikke sikkert, det bliver vist korrekt, når det bliver delt på Facebook. Det kan være, du har lagt et billede på eller ændret i overskriften.

Det er imidlertid muligt at omgå det. Det er beskrevet i denne tråd. Og her er der også noget om det.

Der er beskrevet, hvordan du kan indsætte URL-adressen (http://…) i Facebooks debugger, så bliver Facebook-crawleren sendt ud til den URL og henter det opdaterede indhold.

Knap til din browser
Hvis du har lyst, kan du gøre det endnu lettere – nemlig ved at have en knap i din browsers værktøjslinje (en såkaldt 'bookmarklet'), som du klikker på, og så bliver den side, du har åben kørt ind i Facebooks debugger.

Du skal blot trække nedenstående link på i din browsers bogmærkelinje:

Clear Facebook-cache

Så kører det. Ellers må du lige lægge en kommentar :-)

Forfatter: Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

Deltag! Skriv en kommentar: