Categories
Tips

Hvor er 'Suggest friends' i Facebook?

Funktionen 'Suggest friends' er i det sociale medie Facebook kun forbeholdt nye brugere – og kun én gang. Mange har forgæves forsøgt at genfinde applikationen for senere at foreslå venner iblandt venner. Her er imidlertid løsningen på, hvordan du pærelet omgår denne tilsyneladende totale tanketorsk af en forglemmelse hos Facebook.

Du kender den sikkert – funktionen 'Suggest friends' på den populære netværksside Facebook. Den dukker op, når du har fået en ny ven. Første gang du ser vennens profilside har du mulighed for, at foreslå din nye ven nogle af dine eksisterende venner, som du tror, den nye ven OGSÅ kender.

Men… Når du så anden gang klikker dig ind på din nye vens profil, er funktionen væk – og du kan ikke finde den frem igen.

Jeg har brugt pænt lang tid (internet-minutter er laaaaange i vore dage) på at finde ud af, hvor den funktion mon gemte sig. For den måtte jo være der et-eller-andet pokkers sted.

Det er den IKKE!… Og dog :-)

Jeg rådspurgte mig i øst og vest. Mange kender selv til problemet, som også irriterer dem. Men ingen havde løsningsforslag. Jeg prøvede slutteligt med et par booleans på Google. Og efter en del hits, der beskrev det, jeg allerede kendte til, dukkede siden 'Muzik Souldjah' op – alene navnet er dokumentation for absolut troværdighed *haha*… Men løsningen her er der ikke noget i vejen med.

Det drejer sig bare om, at tænke lidt internet-stenalder-agtigt.

Hvis du har en ven på Facebook, du gerne vil anbefale nogle af dine andre venner til, så start med at klikke dig ind på vennens profilside. I mit eksempel her, klikkede jeg mig ind på min gode kollega Camillas side.

Camillas side på  Facebook

Gå nu op i URL'en og tilføj – '&suggestfriends' – efter den allerede eksisterende adresse og tryk så bare 'Enter' og vupti :-)

Så dukker 'Suggest friends'-funktionen op i en ny boks midt på skærmen, og du kan nu foreslå venner igen. Man får jo lyst til at spise birketræ og intet andet.

How to suggest friends on Facebook

Det er så komplet simpelt at ingen hos Facebook tilsyneladende har tænkt over, hvor let det ville være at gøre til en standard applikation.

Eller måske HAR de virkeligt en god grund???… Ej vel :-)

3 replies on “Hvor er 'Suggest friends' i Facebook?”

Jeps, og jeg kunne efter nogen søgen konstatere, at folkene bag Facebook har lyttet og tilføjet funktionen i den nye udgave af Facebook (efterår 2008)

Går du nu ind på en af dine venners profiler, vil der på forsiden – nederst i venstre spalte – være et link til 'Suggest friends'.

Eller – Suggest Friends for 'navn'

Svar

Deltag! Skriv en kommentar: