Categories
Tips

Få styr på PDF-filerne (i Firefox-browsere)

De fleste kender det. Man sidder måske og laver noget research online og undervejs åbner man en del PDF-dokumenter i sin browser. Pludselig får browseren nok og låser sig fast.

Men løsningen ligger faktisk ude på nettet og venter bare på at blive brugt. [Læs mere]

De fleste kender det. Man sidder måske og laver noget research og undervejs åbner man en del PDF-dokumenter i sin browser. Pludselig får browseren nok og låser sig fast. Arbejdet er spildt — medmindre sessionen kan genskabes — og nu skal man atter ud at finde de rette dokumenter. Udover den irritation det selvfølgelig er at blive afbrudt og at være nødt til at genstarte browseren og i værste tilfælde computeren.

Men løsningen ligger faktisk ude på nettet og venter bare på at blive brugt. Det kræver at du bruger Mozillas Firefox-browser, eller en browser, der bygger på Firefox — det kan fx være Flock eller de nye versioner af Netscape.

Surf nu ind på siden for "PDF Download"-udvidelsens sideMozillas side med udvidelser.

Installér udvidelsen og lad din browser genstarte.

Nu er det blot at gå i gang med at surfe, og når du klikker på et link til et PDF-dokument, vil denne dialogboks poppe frem (klik på billedet for en større version):

PDF Download dialogboks


Den giver dig følgende valgmuligheder:

  • Download it: Henter PDF-dokumentet ned til din computer, hvorefter du kan åbne det
  • Open PDF: Åbner PDF-dokumentet i dit PDF-visningsprogram, typisk Adobe/Acrobat Reader — fuldstændig som hvis du åbnede PDF-dokumentet som en vedhæftet fil i en e-mail eller fra din harddisk
  • View as HTML: Omkoder PDF-filen til HTML, der kan vises direkte i browseren — dette kender du muligvis fra Google-søgninger
  • Bypass PDF Download: Går uden om PDF Download og åbner PDF-dokumentet i browseren, som før du installerede PDF Download
  • Cancel: Lukker dialogboksen uden at gøre noget med PDF-dokumentet

Nu er det slut med, at browseren går kold, fordi den har fået for mange PDF-dokumenter at tygge på :D

By Lars K Jensen

Lars er uddannet journalist og arbejder nu med udviklingsprocesser og redaktionel udvikling. Han skriver blandt andet på Medieblogger. Følg ham på Twitter: @larskjensen.

Deltag! Skriv en kommentar: